Matić Partizan - Proleter
FK Partizan - Miroslav Todorović
Matić Partizan - Proleter

FK Partizan - Miroslav Todorović

Matić Partizan - Proleter, Foto: FK Partizan - Miroslav Todorović

Novajliji u redovima Partizana napadaču Bojanu Matiću gol protiv Proletera bio je prvi zvanični pogodak u crno-belom dresu.

– Moj prvenac, osećaj je neverovatan. – počinje sa osmehom na licu Matić i nastavlja u dahu: -Sve ono o čemu sam sanjao, stadion, Humska, Partizanov dres, navijači.. Voleo bih da ih je bilo više, ali zaista je bilo u jednom trenutku toliko hladno da se zahvaljujem sjajnoj publici koja nas je i po takvom vremenu bodrila.

Prvi gol si postigao već u 21. minutu, ali nažalost sudija je signalizirao ofsajd. Minut kasnije, stiže prvenac za 2:0?

– Sjajnu loptu sam dobio od Rajka Brežančića koji je na utakmici imao par asistencija, tako da je moje bilo samo da sprovedem loptu u gol, što sam učinio. Igrali smo muški, onako kako je trener Savo Milošević tražio od nas, jednostavno svi smo odigrali po dogovoru i pobedili.

Čestitke od porodice?

– Moji su oduševljeni! Dobijam čestitke sa svih strana, ali oni su mi prvi čestitali. Vrlo smo povezani, negujemo porodične odnose i držimo do tradicije, tako da je njihova podrška u svakom trenutku važna.

Važna pobeda pred Večiti derbi?

– Bitna i važna pobeda iz razloga što smo imali kiks u Senti, a za koji dan nas očekuje derbi. U taj meč ulazimo motivisani, ali kao i uvek hladne gladne i vrelog srca. Nadam se da ćemo se na kraju utakmice radovati sa našim navijačima, ali nam svakako predstoji najmanje 90 minuta prave borbe na terenu. To će biti moj prvi derbi, pa je logično da ga jedva isčekujem.