Mateo Garsija
EPA/Peter Schneider
Mateo Garsija

EPA/Peter Schneider

Mateo Garsija, Foto: EPA/Peter Schneider

Fudbaler Crvene zvezde, Mateo Garsija je dao intervju za argentinske medije, a pričao je o Crvenoj zvezdi, navijačima, trenerima, ali o ratu i tenku ispred Marakane! 

Osvrnuo se na slavlje nakon ulaska u Ligu šampiona:

 

"Nikada nisam video da se fudbalski uspesi proslavljaju vožnjom u tenku. Slavili smo u svlačionici, onda su iskusniji igrači rekli da moramo napolje. Nas nekoliko novajlija nije znalo šta se dešava. Na kraju su nas stavili u borbeno vozilo. Zbog gužve nismo mogli da uđemo u sve gradske ulice. Ali dugo smo se vozili, sve je to pratio i vatromet".

Upitan da li će ponovo ući u tenk, Garsija je rekao:

"To borbeno vozilo je uvek izvan stadiona. Koliko sam shvatio to je jedan od simbola kluba. Ljudi se stalno slikaju pored tenka. Čak je i moja porodica to uradila kada je došla da me poseti. Koliko sam shvatio ovoga puta se nećemo voziti u tenku, nego u otvorenom autobusu. Međutim, u Srbiji možete svašta da očekujete"

Oduševljen je trenerom Dejanom Stankovićem:

"Za sve što je uradio u igračkoj karijeri Dejanu Stankoviću treba skinuti kapu. Mnogo zna, stvarno se od njega može mnogo naučiti. Od kada je on došao promenili smo stil igre. Mnogo traži od defanzivaca, ima želju da oni igraju sa loptom. Od vezista traži igru u oba pravca, punu mobilnost. Dobro je prošlo nacionalno prvenstvo, videćemo kako će to izgledati u evropskim kvalifikacijama" - rekao je Garsija pa se dotakao i Milojevića:

"On nam je dao samopouzdanje za mečeve domaće lige. Stalno smo napadali i imali posed. Domaće takmičenje nam je to dozvoljavalo. U Ligi šampiona se sve promenilo. Desilo se nešto suprotno. Svakom ima pravo na mišljenje. Ali promenu stila nismo dobro podneli. Ni kod kuće protiv Bajerna i Totenhema nismo izašli visoko. I pobedili su nas"

Dotakli su se i rata u bivšoj Jugoslaviji:

"Prošlo je više od 30 godina od tih događaja. Nije više vreme za rat. Međutim, tenzije i dalje postoje. Srbin ne može da čuje za Hrvata, ne može da ga vidi... Rivalitet prevazilati sportske okvire. To je nacionalizam".