Trener Videotona Marko Nikolić
Marko Metlaš
Trener Videotona Marko Nikolić

Marko Metlaš

Trener Videotona Marko Nikolić, Foto: Marko Metlaš

Bivši i veoma uspešni trener Partizana, a sada mađarskog Videotona Marko Nikolić izjavio je da u Crvenoj zvezdi pod palicom Vladana Milojevića prepoznaje sve ono što je radio prvenstveno tokom drugog mandata u Humskoj i da igrači šampiona Srbije liče na njegov "parni valjak", ali potencira ogromnu razliku između ta dva tima - BUDŽET.

To je najbolje oslikao u primeru Brazilca Kafua, koji je čak bio preskup i za njegov Videoton sa sve naslovom prvaka Mađarske.

"Napravili su crveno-beli dobar rezulat, ne može niko to da ospori. Imaju specifičan način igre, u nekim trenucima sa malim brojem primljenih golova podsećaju na Partizan iz sezone kad smo uzeli duplu krunu. Imaju i izvanredan budžet. Na primer, meni je Brazilac Kafu bio interesantan, ali je van domašaja Videotona", rekao je Nikolić.

Perspektivni trener, tek 39. leta star trener istakao je da nema ništa protiv Zvezdinih uspeha, koliko mu nedostaju Partizanovi.

"Koliko vidim, imaju i dva podjednako kvalitetna tima. U dobroj su poziciji. U nekim segmentima su dobro, stvarno vam kažem, baš dobro radili, pa im se to sad vratilo. Da se razumemo: ne smeta mi dobar rezultat Zvezde koliko bih voleo da vidim Partizan na tom mestu", rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao i da u potpunosti podržava dolazak Zorana Bate Mirkovića u Partizan navodeći da je sa njim pohađao trenersku školu FSS-a i otkrio tajnu da se popularni Batica odmah izdvojio po talentu i potencijalu uz trenera Makabija Vladimira Ivića, dok to nije bio slučaj sa Ivanom Tomićem i Gordanom Petrićem.

 

 

Komentari (2)

Rasa

16.08.2018 15:31

S' pravom se postavlja pitanje: Kako klub koji je pre dve godine bio u finansijskom kolapsu (50-60 miliona evra), i bez nekih znacajnijih prodaja igraca (pa da su cak i tim prodajama obezbedjivali godisnji budzet !!!- sto je prosto nemoguce), samo u ovom prelaznom roku dovede petnaest novih igraca - od kojih makar cetvorica, petorica sa placenim transferima i godisnjim platama kostaju oko 10 miliona evra??? Odakle pare, iz kojih crnih fondova i kojim sivim kanalima su stigle u drzavni projekat ?

dusan

16.08.2018 17:40

@Rasa - ne mogu a da se ne nasmejem vasim pricama o postenju. postenjacine. jel nastavljate da placete? jel vam tesko? ali evo da vam bude lakse - zvezda ce postojati jer je ovaj narod voli. postojace po svaku cenu. sve ste uradili da je unistite ali niste mogli. e sad: da li cete vi postojati?