Marko Nikolić
Blic/Marko Metlaš
Marko Nikolić, Foto: Blic/Marko Metlaš

Lokomotiva je igrala u sjajnoj formi, sve joj je išlo po planu, a onda je došao meč protiv Rotora i Lokomotiva se neočekivano okliznula zbog čega će Marko Nikolić biti sigurno ljut - 1:2 (1:1). Fenjeraš je uspeo da slavi usred Moskve, iako je domaćin u samoj završnici imao penal. Ali, Mirančuk nije bio precizan. Rotor je čak pred sam kraj dao i treći gol, on je posle poništen, pa je Lokomotiva imala novu šansu za 2:2, dala čak gol, ali je i taj pogodak poništen zbog VAR-a. To je potom razljutilo Krihovjaka koji je dobio crveni karton. I to je bila tačka na ovaj lud meč.

Lokomotiva je u ranom delu utakmice imala peh jer je u 19. minutu dosuđen prvo penal za goste. Potom je Flamarion Žunior promašio kazneni udarac, ali se lopta od golmana vratila Brazilcu koji je potom glavom ubacio istu u mrežu i na taj način je Rotor iz Volgograda stigao do prednosti.

Ekipa Marka Nikolića morala je da pronađe odgovor na to i brzo je reagovala. Prednost gostiju trajala je samo 10 minuta. Posle odbijene lopte u šesnaestercu Rotora, Rubčinskij je bio spreman i poput mačke je odreagovao i poravnao rezultat sa kojim se otišlo i na poluvreme.

Van ta dva gola nije bilo još previše prilika u prvih 45 minuta, igralo se oštro, bilo je i povreda, pa je Nikolićev sastav morao da traži poboljšanje rezultata u nastavku utakmice.

I taman kada je Lokomotiva očekivala da će preuzeti inicijativu i prednost, dogodio se Andres Pons. Fantastičan pogodak postigao je Venecuelanac, pogodio je baš kako je želeo i Rotor je potpuno neočekivano stigao do prednosti.

Da sve bude gore po Lokomotivu, domaćin je imao penal u 83. minutu kada je dosuđen posle igranja rukom, ali ga Anton Mirančuk nije pretvorio u gol. Pogodio je stativu.

Do kraja su gosti dali još jedan gol, on je poništen zbog VAR-a, imala je posle toga i Lokomotiva dobru šansu za 2:2, ali nije uspela do gola.

PROČITAJTE JOŠ: