Marko Marin
Alo/Marko Metlaš
Marko Marin

Alo/Marko Metlaš

Marko Marin, Foto: Alo/Marko Metlaš

* Crvena zvezda je savladala Suduvu rezultatom 2:1, u prvom meču bilo je 0:0

* Naredni protivnik crveno-belih biće ekipa Helsinkija

* Marko Marin je protiv Suduve prvi put kao kapiten predvodio Zvezdu u Evropi

 

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Marko Marin, nakon trijumfa nad Suduvom (2:1), pohvalio je izdanje svoje ekipe i poručio da će biti sve bolja kako vreme bude odmicalo.

Prvak Srbije je prošao u 2. kolo kvalifikacija ukupnim rezultatom 2:1 preko tima kojeg je i prošle godine eliminisao na putu do grupne faze Lige šampiona.

"Odlično smo ušli u utakmicu, od prvog minuta se videlo da želimo da je rešimo. Dobro smo kombinovali, Boaći je odlično reagovao i doveo nas u vođstvo već u 4. minutu. Iz izuzetno teške pozicije je uspeo da zatrese mrežu. I posle toga smo napadali, imali anse i odlično igrali. U drugom poluvremenu, zbog igrača manje, smo propustili neke šanse, ali generalno smo bili dobri", rekao je Marin posle utakmice.

Potpuno normalno je, kaže Marin, da na početku sezone ne štima sve besprekorno na terenu.

"Izašli smo iz napornih priprema, vidi se da nam nedostaju takmičarske utakmice. Protiv Suduve pokazali smo da imamo odličnu ekipu, dobro smo kombinovali, bili smo razigrani i ako nastavimo ovako uveren sam da ćemo daleko dogurati".

Marko Marin

Alo/Marko Metlaš

Marko Marin, Foto: Alo/Marko Metlaš

Prvi put na zvaničnoj utakmici na stadionu "Rajko Mitić" Marin je sa kapitenskom trakom na ruci izveo svoju ekipu na teren.

"Velika je čast biti kapiten Crvene zvezde. Lako je sa ovim momcima, svi su dobri, tako da je baš lepo biti u ovoj ulozi".

Naredni rival izabranicima Vladana Milojevića u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona biće ekipa Helsinkija.

"Još smo nedelju dalje, bićemo uigraniji. Imaćemo i utakmicu u domaćem prvenstvu koja će nam značiti da se dodatno uigramo", poručio je Marin.

Bivši reprezentativac Nemačke zahvalio se navijačima na podršci, posebno i zbog transparenata Siniši Mihajloviću i Ognjenu Kuzmiću.

PROČITAJTE JOŠ:

"Mnogo je bitno da i u kvalifikacijama imamo snažnu podršku sa tribina. Svaka utakmica je teška i bitna i zato je jako važno da pobeđujemo na domaćem terenu. Čuli smo da su naši navijači podržali Sinišu Mihajlovića i Ognjena Kuzmića, velike zvezdaše. Znam da su u teškim situacijama i zato je najbitnije da im šaljemo pozitivnu energiju. Cela Marakana ih je danas podržala i, kao i svi, nadam se da će iz svojih borbi izaći kao pobednici", zaključio je Marin.

BONUS VIDEO:

"Delije" daju podršku Ognjenu Kuzmiću, Crvena zvezda - Suduva