Marakana
youtube/printscreen
Marakana

youtube/printscreen

Marakana, Foto: youtube/printscreen

Sada već prilično davne 2008. godine desio se prvi "večiti derbi" bez prisustva publike. Bio je to 132. okršaj Crvene zvezde i Partizana odigran na Marakani. Razlog praznih tribina bio je ne tako lep. Navijač crveno-belih Uroš Mišić imao je incident sa policajcem i bakljom na meču protiv Hajduka iz Kule pa su tog 1. marta kapije najvećeg srpskog stadiona ostale zatvorene za gledaoce.

Međutim, ono što je viđeno na terenu bilo je za prepričavanje, a može se uporediti i sa scenama iz nekog horor filma. Marakana je tada ličila na pravu močvaru. Teren je bio natopljen zbog obilne kiše koja je padala gotovo čitav meč, čak je vetar prevrnuo klupe za rezervne igrače na poluvremenu. Ipak, utakmica je odigrana do kraja.

Radovali su se navijači Zvezde, a ispostavilo se da je to bila i jedna od najubedljivijih pobeda crveno-belih nad velikim rivalom (4:1). Nakon toga prošlo je 12 godina, a ni crveno, a ni crno-beli nisu postigli četiri pogotka na večitom derbiju.

Marakana

youtube/printscreen

Marakana, Foto: youtube/printscreen

Partizan je poveo već u trećem minutu preko Đorđa Lazića, ali je onda krenula prava artiljerija Zvezdinin fudbalera. U 19. minutu bomba iz slobodnog udarca Dejana Milovanovića najavila je goleadu. Segundo Kastiljo odigrao je tada možda i najbolji meč u crveno-belom dresu i sa dva gola, prvo u 36. pa onda i u 56. minutu najavio je ubedljiv trijumf koji je potvrdio Nenad Milijaš iz penala u 68. minutu meča.

Do kraja meča viđen je i crveni karton, tačnije drugi žuti Nemanje Rnića koji je preoštro startovao nad Dušanom Bastom. 

CRVENA ZVEZDA: Ivan Ranđelović, Dušan Basta, Đorđe Tutorić, Ibrahim Gaj, Gžegož Bronovicki, Segundo Кastiljo, Ognjen Кoroman, Nenad Milijaš, Dejan Milovanović (od 83. Nikola Trajković), Milanko Rašković (od 76. Igor Burzanović), Nenad Jestrović (od 88. Ivan Tričkovski).

PARTIZAN: Darko Božović, Ivan Obradović (od 45. Risto Lakić), Nemanja Rnić, Nenad Đorđević, Milan Vještica, Ednilson, Almami Moreira, Darko Maletić (od 70. Marko Jovanović), Đorđe Lazić, Stevan Jovetić (od 70. Žarko Lazetić), Lamine Dijara.

PROČITAJTE JOŠ: