Maradona
AP/Tanjug
Maradona

AP/Tanjug

Maradona, Foto: AP/Tanjug

Čovek koji je o poslednjeg dana bio odgovoran za zdravlje počivše legende Dijega Maradone, hirurg Leopoldo Luke, nalazi se pod istragom tužilaštva zbog, kako su naveli argentinski mediji, nemara i propusta u lečenju fudbalskog velikana.

Istraga je pokrenuta nakon svedočenja Maradoninih ćerki Dalme, Jane i Đanine, tužilaštvo je reagovalo nalogom za policiju da izvrši racije na dve adrese na kojima Leopoldo Luke najčešće boravi - u klinici gde radi i u kući.

Lokalni mediji javljaju da je čak 60 policajaca bilo angažovano u ovoj akciji na pomenute dve lokacije, gde su od Lukea konfiskovana sva dokumenta koja bi mogla da posluže kao dokaz u istrazi.

Maradona

EPA

Maradona, Foto: EPA

Luke će se u toku dana, ili u ponedeljak, pojaviti pred sudom gde će odgovarati za nemar i propuste u procedurama posle otpuštanja Maradone nakon operacije glave kojom je on lično rukovodio u klinici u Buenos Ajresu.

Lukeu se stavlja na teret da nije sproveo sve potrebne procedure prilikom otpusta Maradone iz bolnice, da je njegov nemar i doveo do toga da Dijego nije imao adekvatnu i brzu medicinsku pomoć kada mu je pozlilo.

PROČITAJTE JOŠ: