Dijego Maradona
AP/Alessandra Tarantino
Dijego Maradona

AP/Alessandra Tarantino

Dijego Maradona, Foto: AP/Alessandra Tarantino

- Maradona je odbijao da bude pregledan - poručuje Rodolfo Bake, pravni zastupnik medicinske sestre Dajane Madrid koja je vodila brigu o Maradoninom zdravlju.

Nastavio je u istom ritmu.

-  Moja štićenica počela je da radi kod Maradone desetak dana pre njegove smrti. Kaže da je Maradona bio zaključan u sobi, a lično ga je videla samo prvog dana. Maradona je otpustio jednu medicinsku sestru jer mu je bila prepreka za uzimanje tableta. Svi su slušali samo doktora i psihijatra. Dijego je bio zavisnik, uzimao je tablete na psihijatrijski recept. Zbog toga mu je i srce počelo ubrzano raditi, bilo je izloženo dodatnim naporima. Bilo je puno nepromišljenosti i nemara oko uzimanja tih lekova.

On ističe da je Maradona bio u lažsnim uslovima.

Nije imao svoju kuću u koju bi mogao da ode nakon izlaska iz bolnice. Tamo gde su ga odveli, nije bilo dobro. U bilo kojoj drugoj kući Dijego bi danas bio živ. Lekari nisu zvali nikog kad mu je otkucaj srca porastao. Odgovorni si Luke i psihijatar. Oni su ga puštali da uzima tablete.

Maradao je nekoliko dana pre smrti pao i povredio se.

- Nekoliko dana pre smrti Maradona je pao i doživeo težak udarac glavom. Nije se lečio od toga. Niko nije pozvao pomoć. Možda je to bila njegova odluka, ali neko je morao potražiti pomoć. Bio je tri dana u zaključanoj sobi s previsokim pulsom - zaključio je Bake.

Pročitajte još: