David Silva
EPA/ PETER POWELL
David Silva, Foto: EPA/ PETER POWELL

Fudbalski klub Mančester Siti odaće poštovanje legendi ’Građana’ Davidu Silvi statuom ispred stadiona „Etihad“, kao i mozaikom u kompleksu Akademije

Silva je proveo 10 godina u Sitiju i u tom periodu je imao važnu ulogu u osvajanju četiri titule u Premijer ligi. Takođe je preuzeo kapitensku traku posle odlaska Vensana Kompanija prošlog leta, a poraz od Olimpika iz Liona u četvrtfinalu Lige šampiona označio je kraj njegove karijere u redovima ’Građanima’.

Španac je još ranije najavio odlazak iz Sitija, pošto je ovog leta postao slobodan agent, a karijeru bi trebalo da nastavi u Laciju, ali se za njega interesuje i Valensija.

„Desetogodišnja blistava karijera Davida Silve će biti ovekovečena statuom ispred stadiona ’Etihad’. Silvu je o toj odluci obavestio predsedavajući kluba Haldun al Mubarak u privatnom razgovoru posle njegovog poslednjeg nastupa u Premijer ligi protiv Noriča prošlog meseca. Mozak pored terena za trening u Sitijevoj fudbalskoj akademiji će takođe biti posvećen španskom igraču sredine terena“, stoji u saopštenju Sitija.

PROČITAJTE JOŠ: