Rajan Gigs
(Tamas Kovacs /MTI via AP)
Rajan Gigs

(Tamas Kovacs /MTI via AP)

Rajan Gigs, Foto: (Tamas Kovacs /MTI via AP)

Bivši fudbaler Mančester junajteda, Rajan Gigs sad radi kao selektor reprezentacije Velsa, a priznaje da je impresioniran igrom Liverpula.

"Mislim da je ono što smo videli ove sezone u Liverpulu jedan odličan tim koji vodi sjajan trener Jirgen Klop. Boli me kao navijača Junajteda da to kažem, ali zaista su imali fantastičnu sezonu", rekao je Gigs za "Skaj sport".

"Sezona se nastavlja i oni će osvojiti titulu koju su i zaslužili. Zapravo, imali su ne jednu nego dve briljantne sezone. Prošle godine su pritiskali Mančester siti do poslednjeg kola. Zaista su sjajan tim za gledanje. Ima nekoliko stvari koje sam 'preuzeo' od Liverpula i voleo bih da ih ugradim u igru Velsa", rekao je Gigs.

"Nadam se da Mančester junajted može da napreduje i da smanji razliku. Ali, moraš da priznaš kada je neko zaslužio da gahvale, a Liverpul je ove godine imao fantastičnu sezonu", dodao je Gigs.

Novinari su hteli da prokomentariše Markus Rašforda, a Gigs je okrenuo na fudbalera Borusije Dortmunda, Džejdona Sanča koji je napustio rodnu Englesku:

"Sjajno je kada mladi igrači na taj način dođu do velike scene i pokažu da su neustrašivi. Pronalaze način da se izraze na terenu. Sančo je mlad igrač koji je doneo pametnu i hrabru odluku da napusti Mančester siti i ode u drugu zemlju veoma mlad. I zaitsa je napravio razliku. Kao i njegov saigrač Erling Holand koji postiže veliki broj golova".