Branko Vučićević Gavran
FK Partizan
Branko Vučićević Gavran

FK Partizan

Branko Vučićević Gavran, Foto: FK Partizan

On danas predstavlja identitet sportiste, nešto po čemu ga prepoznaju, ono kako se potpisuje i, u slučaju Saše Ilića, cena ulaznica na oproštajnom dresu. Tačno 22 dinara, koliko su morali da plate svi oni koji su u nedelju protiv Proletera poslednji put u Humskoj gledali živu legendu crno-belih u svom dresu s identičnim brojem.

PROČITAJTE JOŠ:

DEBAKL VRANJANACA Dinamo potučen, Inđija posle osam godina na korak od Superlige!

LJUBAVNI PROBLEMI! Maradona uhapšen, bivšoj partnerki duguje 5,7 miliona evra!

HERIS NEMA RAZLOGA ZA BRIGU, ALI BOBI... Čak pet timova u trci za potpis najboljeg drugara Bobana Marjanovića! (VIDEO)

Kapiten Partizana je tokom karijere od ovog broja stvorio božanstvo, koje će posle njega biti povučeno iz upotrebe, a onaj koji je odlučio da Sale zaigra u „dva’es’ dvojci“ jeste Branko Vučićević Gavran, čuveni ekonom kluba iz Humske.


- Sale je debitovao za Partizan 26. oktobra 1996. u Čačku protiv Borca i na toj utakmici je nosio dres s brojem jedan. Međutim, nije on dugo bio u njegovom posedu i kad je došlo vreme da se dele brojevi, on dođe kod mene i ja mu kažem: „Mali, uzmi broj 22 i ćuti“. On se nećkao, ali meni je nešto govorilo da će to biti dobar broj za njega. I, eto, bio sam u pravu - kaže Vučićević.

Tokom godina zajedničkog rada u Humskoj njih dvojica su postali veliki prijatelji, a pre početka utakmica imali su i zajednički ritual.

Saša Ilić

Alo! / M. Metlaš

Saša Ilić, Foto: Alo! / M. Metlaš

- Prvi put sam ga video kad je bio pionir ili nešto tako, a onda sam gledao kako raste i od malog i nežnog dečaka postaje veliki fudbaler. Od tih 800 i kusur utakmica, koliko je Saša odigrao u dresu Partizana, mislim da sam mu barem 300 puta stavio kapitensku traku na ruku. Ne znam, zaista, nemam taj podatak, ali moguće je da sam rekorder po tome u Evropi. On je uglavnom voleo da mu traku stavim na ruku kad izađe na teren, a ne u svlačionici. Izađe na teren, razmeni zastavice s protivničkim kapitenom, a onda mu ja stavim kapitensku traku na ruku - kaže Vučićević.

Saša, moj kolega penzioner

Branko Vučićević je u penziji već pune tri godine, a Saša Ilić u nju zvanično odlazi posle utakmice protiv Crvene zvezde u finalu kupa 23. maja, kad će imati više vremena da se druže.

- Iako sam otišao u penziju, dolazim povremeno u naš sportski centar u Zemunu i viđam se Sašom i sa svim ostalim igračima, a s njim se čujem i telefonom. Nas dvojica imamo zaista fantastičan odnos i već neko vreme ga zovem kolega, jer smo kolege penzioneri - kroz smeh kaže Gavran.