Večiti derbi
ALO!/Marko Metlaš
Večiti derbi

ALO!/Marko Metlaš

Večiti derbi, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Šta nam to donosi meč dva najtrofejnija srpska kluba u okviru 9. kola Linglong Superlige? Poznato je to da i jedni i drugi u duel ulaze posle obaveza u Evropi. Opšte je poznato da derbi obično dobija onaj koje nadahnutiji, ko više želi trijumf, a ne stanje na tabeli ili trenutna forma.

I kakva god da je forma, i bez obzira ko je gde na tabeli, sudar Zvezde i Partizana uvek je nešto posebno. Danima uoči prvog zvižduka sudije priča se o derbiju, kakav će biti, ko će da ga reši, za kakve timove će se treneri odlučiti...

Poslednji susreti večitih rivala nisu bili preterano efikasni... Na poslednjih 10 samo je tri puta došlo 3+, i to dva puta 2:1 i tek jednom 1:3 kada je Partizan slavio na Marakani u aprilu 2017. godine. Ni sada se posle evropskih izazova ne očekuje mnogo lopti u mreži, pa je na 0-2 Meridian kvota 1.74, dok se 3+ vrednuje sa 2.12.

Tu je i ograničenje sa inostranim fudbalerima, odnosno igračima rođenim van Srbije. Posebno je to slučaj kada je Zvezda u pitanju, jer Vladan Milojević ih ima osam u timu, a u protokolu mogu da se nađu svega četvorica. Za koga god da se treneri Savo Milošević i Vladan Milojević opredele, svesni su njihovi izabranici šta nosi derbi i da se svaki potez duplo meri.

Prvi ovosezonski večiti derbi, da li Zvezda beži u šampionskoj trci ili Partizan uspešno nastavlja borbu za tron?

BONUS VIDEO:

Mališani na tribinama proslavljaju gol Partizana