Luka Jović
EPA/Rodrigo Jimenez
Luka Jović

EPA/Rodrigo Jimenez

Luka Jović, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Svi znamo da Luki Joviću nije lako u Realu. Teret imena velikog kluba sputao je našeg napadača čini se već prilikom potpisa ugovora. Kola su ubrzo krenula nizbrdo. Miks povreda, promašenih zicera, poništenih golova i problemi sa disciplinom u vreme koronavirusa uslovili su da se Jović nađe na stubu srama.

I pored svih nedaća Srbin je i dalje na površini. Poslednja povreda uslovila je da ostane u klubu jer takav ne može na pozajmicu. A verovatno je to bio plan Reala jer su u red stali brojni klubovi, zvučnog imena, koji i dalje imaju poverenja u srpskog golgetera.

Tiražni „As“, na Instagram stranici, bavio se „slučajem Jović“ iz drugog ugla. Zanimalo ih je poređenje sa direktnim konkurentom Marianom Diazom, Špancem koji ima i dominikanske krvi.

Procentualno veći broj navijača Reala, koji su se upustili u komentarisanje, naginje na Diazovu stranu. Ima i onih koji smatraju da je Jović perspektivniji, a ne mali broj tvrdi da uopšte nisu za Real. Predlažu opcije pozajmice ili prodaje kako bi se kupili Obamejang, Verner, Haland, Mbape, Pako Alkaser ili Pjontek.

Real druga dimenzija

Najbliži istini bio je momak koji je konstatovao: - Dobri su igrači, da igraju u bilo kom drugom klubu nadavali bi se golova. Ali u Madridu je to druga, teža, priča. Nije lako nositi dres Reala. To je druga dimenzija.

Pojedinci smatraju da imaju perspektivu, ali da im treba veća minutaža.

Oni koji su za Diaza (već je bio na pozajmici u Lionu) tvrde da ima Realov DNK, igra sa više strasti, gladniji je golova, nikada ne odustaje, bolje koristi priliku „na kaščicu“,

- Prilagodiće se Jović, a osim toga, mlad je i dugo ga čeka pravu šansu. Treba mu još godinu dana da sazri - jedan je od komentara.

Drugi se nadovezao konstatacijom:

- Kako da se da se prilagodi kad sedi na klupi?!

- Ko su oni? - pita se jedan od navijača Reala dok drugi „proziva“ Jovića:

- Neko ko vredi 60 miliona evra i bio je meta pola Evrope mora da bude oslonac i pokretač, a on to nije. Za mene je Diaz bolja varijanta, uz Benzemu koji je neprikosnoven. Bolje koristi ukazane šanse od Jovića.

A jedan je baš oštar, uz tepanje našem reprezentativcu:

- „Lukita“ je najveća prevara!