Luka Jović
AP/Francisco Seco
Luka Jović

AP/Francisco Seco

Luka Jović, Foto: AP/Francisco Seco

Svi znamo da Luka Jović nije zablistao u Real Madridu kako su to mnogi očekivali, a činjenica da je po dolasku iz Bundeslige u Primeru postao samo bleda senka nezaustavljivog golgetera uslovila je i da se nađe na listi najvećih razočaranja španskog fudbala, koju je objavio ugledni "As".

Ugledni časopis je svoju odluku obrazložio sledećim rečima:

"Srpski napadač je došao u Real kao jedno od najvećih iznenađenja prošle sezone. Kao član Ajntrahta iz Frankfurta je dao 27 golova i imao sedam asistencija na mečevima Bundelisge i Lige Evrope, i to u timu koji je dogurao do polufinala evro-nadmetanja, kada ga je na penale zaustavio Čelsi koji je potom i uzeo trofej. Real je potom platio 60 miliona evra za opasnog napadača, koji je prethodno postao prvi igrač u istoriji Ajntrahta koji je na jednom meču dao pet golova (što je uradio protiv Fortune iz Dizeldorfa, kada je savladana sa 7:1). Srbin, međutim, nije uspeo da nastavi sa tim brojkama posle transfera. Odigrao je samo 770 minuta za madridski klub, bio starter samo osam puta, a dao je svega dva pogotka, oba u sudijskim nadoknadama vremena, u pobedama nad Leganjesom i Osasunom. Od 26. januara odigrao je samo 23 minuta u svim takmičenjima, čime je samo potvrđeno da Zidan nema poverenja u njega", objavio je "As".

Luka Jović i Zidan

EFE/Mariscal

Luka Jović i Zidan, Foto: EFE/Mariscal

Pored Jovića, koji je svrstan na treće mesto liste, tu su još Barsin Frenk de Jong i Atletikov Žoao Feliks koji su ispred njega, te, redom, Borha Iglesijas, Mario Hermoso, Roni Lopes, Fernando Kalero i Pedro Poro

Podsetimo, Luka Jović je po dolasku u Srbiju iz Španije, kada je tamo prekinuto prvenstvo, prekršio propise o obaveznoj samoizolaciji za građane koji dolaze iz žarišta epidemije, ali se potom izvinio jer, navodno, "nije znao da se pravila razlikuju od onih u Španiji".

Naravno, iako mu u Španiji "ne cvetaju ruže", on ima razloga za zadovoljstvo. Najpre jer će po drugi put postati otac, i to u vezi sa Sofijom Milošević, a onda i zbog činjenice da je usled sve izvesnijeg rastanka sa Realom, veliki broj evropskih velikana zainteresovan da ga dovede u svoje redove.

Komentari (2)

Goran Zemun

29.03.2020 12:36

A njega da osudite na zatvor. Nije on iznad drugih ili jeste.

Ban. si

29.03.2020 14:11

@Goran Zemun - Mi smo niza klasa, on je VIP. Zalosno.