Luka Jović
EPA/Armando Babani
Luka Jović

EPA/Armando Babani

Luka Jović, Foto: EPA/Armando Babani

Bajernu je danas bila pobeda bilo kakvim rezultatom, na kraju su došli do nje bez velikih problema protiv umorne ekipe Ajntrahta koja je na kraju ostala i bez Lige šampiona.

Već nakon četiri minuta je Koman doneo prednost Bajernu, a da neće biti sve tako lako pobrinuo se Haler u 50. minutu. Ipak, nakon toga serija Bajerna, prvo je Alaba povisio na 2:1 u 53. minutu, Sančez je pet minuta kasnije povisio na 3:1, da bi Riberi u 72. minutu pravom majstorijom pokazao da nije za staro gvožđe.

Ispratio ga je i Roben koji je postigao gol u 79. minutu za konačnih 5:1.

Srpski trio danas od starta na terenu, ali bez nekog velikog učinka.

Arjen Roben i Frank Riberi

EPA/Phillip Guelland

Arjen Roben i Frank Riberi, Foto: EPA/Phillip Guelland

Borusija iz Dortmunda je čekala kiks Bajerna i nije ga dočekala, razloge za drugo mesto moraće da traži u svojim porazima i slabijim rezultatima u drugom delu sezone.

Oni su danas odradili što je do njih, preko Sanča i Rojsa u 45. i 54. minutu su savladali Menhengladbah koji nije uspeo da stigne do Lige šampiona, ostao je na petom mestu.

Za razliku od Menhengladbaha, Leverkuzen ćemo gledati u Ligi šampiona. Oni su danas savladali Hertu u gostima sa 1:4, domaći kao da su odavno već na odmoru. Haverc je doveo goste u prednost u 28. minutu, Lazaro je izjednačio, a Alario je doveo goste u novu prednost u 38. minutu. U nastavku još dva gola u mreži Herte, Brant i Alario su bili strelci u 54, 72. i 90. minutu meča.

Marko Grujić na terenu 90 minuta danas za Hertu.

KROJF JE PREDVIDEO DEBAKL MILANA PROTIV NJEGOVE BARSELONE Onda se dogodila MAGIJA Dejana Savićevića, jedan od najlepših golova u istoriji LŠ i katastrofa Katalonaca (VIDEO)

Volfsburg će takođe u Ligu Evrope, oni su danas rasturili Augsburg sa 7:1 golovima Veghosta (21, 37, 55. minut), Nohea (41), Ginčeka (57), Rečbećaja (60) i Brekala (85), kao i Dansa (autogol u 89. minutu), a jedini strelac je za Augsburg bio Šiber u 82. minutu.

Ono što se odavno znalo jeste da je Štutgart u baražu, a Hanover i Nirnberg u drugom rangu takmičenja.

Evo i svih rezultata danas:

Bajern - Ajntraht 5:1
Menhengladbah - Dortmund 0:2
Volfsburg - Augsburg 8:1
Fortuna - Hanover 2:1
Frajburg - Nirnberg 5:1
Herta - Leverkuzen 1:5
Majnc - Hofenhajm 4:2
Šalke - Štutgart 0:0
Verder - Lajpcig 2:1

Dakle, Bajern je šampion, u LŠ će pored njega Dortmund, Lajpcig i Leverkuzen. Menhengladbah i VOlfsburg idu direktno u LE, a Ajntraht kroz kvalifikacije. Iz lige ispadaju Nirnberg i Hanover, a Štutgart će igrati baraž.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо