Luis Figo
(AP Photo/Paul White)
Luis Figo

(AP Photo/Paul White)

Luis Figo, Foto: (AP Photo/Paul White)

Legendarni portugalski fudbaler, Luis Figo je otkrio kom stručnjaku se divi:

"Horhe Hesus je trener kome se najviše divim, zbog svega što je uradio, ne samo u Portugalu, već gde god da je otišao! Nisam bio te sreće da radim sa njim, ali sam veoma znatiželjan. On je vrh!" - rekao je Luis Figo za brazilski "Fox Sport"!

Dotakao se i brazilskih fudbalera, igrao je sa Adrijanom, Ronaldom, Rivaldom I Robertom Karlosom, nije oklevao već je kao iz topa izabrao najboljeg:

"Ronaldo me je najviše impresionarao i u Barseloni i u Realu! U Barseloni nije imao povrede, pokazao je sve svoje kvalitete. Nisam morao mnogo toga da radim da bih uticao na igru kao on. To pokazuje da je specijalan" - rekao je bivši osvajač "Zlatne lopte"!

Osvrnuo se i na odlazak iz Barselone kod direktnog rivala, Real Madrid:

"Moram da nagađam šta je dovelo do reakcije navijača. Normalno je da igrač koji ima veći uticaj u klubu i pređe kod večitog rival.... To je kao brak. Da nisu Barseloni  bile pare bitne, možda ne bi davali takvu pažnju. Ne mogu da odgovorim. Razumem njihove frustracije. Nikad nisam rekao lošu reč protiv tog kluba. Odlučio sam se za takvu odluku i godine u Realu su ispale ispravne! Postigao sam ono što sam zacrtao! Srećan sam zbog odluke koju sam napravio" - rekao je Figo!

Navijači Barselone su na sledećem El Klasiku gađali Luisa Figa flašama, a čak je poletela i svinjska glava!

Figo je pre Barselone igrao za Sporting, a posle Reala za Inter!