Lorenco Insinje
EPA/Cesare Abbate
Lorenco Insinje

EPA/Cesare Abbate

Lorenco Insinje, Foto: EPA/Cesare Abbate

Fudbaleri Napolija prvi su učesnici polufinala Kupa Italije, pošto su na svom terenu savladali Lacio rezultatom 1:0. Junak trijumfa Napolitanaca bio je Lorenco Insinje, koji je postigao jedini gol na utakmici već u drugom minutu.

Insinje je domaći tim na stadionu „Sao Paolo“ doveo u vođstvo posle odlične solo akcije, posle koje je Toma Strakoša bio nemoćan na golu rimskog kluba. Gosti su u desetom minutu mogli do izjednačenja pošto je sudija pokazao na penal posle oštrog prekršaja Elseida Hisaja, ali je Ćiro Imobile promašio penal.

Manje od deset minuta kasnije Hisaj je dobio drugu javnu opomenu, pa je Napoli ostao sa igračem manje na terenu, a sredinom prvog poluvremena je na drugoj strani Lukas Leiva morao u svlačionicu. Brazilac je prvo dobio žuti karton, ali mu je zbog prigovora pokazan i crveni, a potom je usledio mirniji period igre.

Ipak, u drugom poluvremenu su se nizale šanse, a oba tima su po dva puta pogodila okvir gola. Prvo je Arkadijuš Milik imao šansu da udvostruči prednost, ali je pogodio stativu, isto kao i Imobile na drugoj strani. Samo nekoliko trenutaka kasnije ponovo se tresla stativa gostiju, pogodio ju je Mario Rui, da bi u poslednjim trenucima utakmice Manuel Lacari promašio produžetke. Posle toga je Frančesko Aćerbi uspeo da zatrese mrežu Napolija, pošto je naleteo na loptu, ali je ustanovljeno da je bio u ofsajdu.

Srpski fudaler Sergej Milinković-Savić je odigrao svih 90 minuta za Lacio, dok je bosanski igrač Senad Lulić na terenu proveo 76 minuta. Na drugoj strani je Makedonac Eljif Elmas ušao u igru u 68. minutu.

Napoli će se u polufinalu sastati sa pobednikom susreta između Juventusa i Rome, koji se sastaju u sredu od 20.45, uz direktan prenos na Sport Klubu 2.

Preostali mečevi četvrtfinala igraju se naredne nedelje, u utorak se sastaju Milan i Torino9, dok dan kasnije Inter dočekuje Fiorentinu.