Nije se proslavio... Ivanović u duelu sa igračem Anderlehta
Profimedia
Nije se proslavio... Ivanović u duelu sa igračem Anderlehta

Profimedia

 Ivanović u ostrom duelu, Foto: Profimedia

On to nije doživeo tokom 16 sezona seniorske karijere! Branislav Ivanović je nastupio na 689 zvaničnih mečeva, svašta doživeo, ali utakmicu koju je preksinoć odigrao za Zenit protiv beloruskog Dinama nikada neće zaboraviti. Naš as i saigrači ne samo da su nadoknadili 0:4 iz prvog duela trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, nego su protivniku posle produžetaka osam puta zatresli mrežu (8:1), i to su čak šest golova dali nakon što im je u 72. minutu isključen vezista Leandro Paredes.

- Ne znam, možda bismo sledeću utakmicu mogli da počnemo sa igračem manje. Izgleda da smo tako bolji - našalio se 34-godišnji Ivanović u razgovoru za ruske medije posle spektakla. - Uspeli smo da nadoknadimo veliki minus iz Minska, jer su svi igrači bili fantastični. Borili smo se do kraja, čak i kada je izgledalo da više nemamo nikakve šanse. Iskreno, ne mogu da se setim da je neki moj tim postigao osam golova. Ovako nešto nikada nisam doživeo u svakom slučaju.

 

 

Srpski defanzivac je odlično igrao svih 120 minuta, bio je i asistent kod jednog od tri pogotka centarfora Arteme Džube i dao je veliki doprinos u preokretu, kakav u Ligi Evrope nije viđen već 33 godine. Poslednji put je četiri gola manjka u trijumf pretvorio madridski Real, koji je nakon 1:5 u Menhengladbahu, sa 4:0 savladao Borusiju pred svojim navijačima u sezoni 1985/1986. i otišao u četvrtfinale. Nešto slično u Ligi šampiona ostvarila je Barselona 2016/2017, kada je deklasirala PSŽ na stadionu "Kamp Nou" (6:1) i ponizila Francuze koji su doputovali sa 4:0.

- Naravno, prvi put sam iskusio ovako nešto - rekao je trener Zenita Sergej Semak. - Ovo je dokaz da je u fudbalu sve moguće. Igrači su heroji, a moj savet pre početka im je samo bio da budu smireni i skoncentrisani na igru.

Zenit će se u plej-ofu za Ligu Evrope sastati sa norveškim Moldeom (23. i 30. avgust), a pre toga igra sa Uralom u nedelju u ruskoj ligi, gde ima sve tri pobede.