Aleksandar Mitrović
twitter.com/FulhamFC
Aleksandar Mitrović

twitter.com/FulhamFC

Aleksandar Mitrović , Foto: twitter.com/FulhamFC

Iako ranjen, još rovit posle povrede butine, Mitrogol je odigrao poslednjih pola sata za medalju, za najveće počasti kluba osnovanog 1879...
Na ratničkom držanju mu je u razgovoru za „Alo!“ juče čestitao i selektor Ljubiša Tumbaković.

Ljubiša Tumbaković

V. Marković

Ljubiša Tumbaković, Foto: V. Marković

- Čestitke našem reprezentativcu! Mitar ove godine igra veoma dobro. U uzbudljivom finalu Čempionšipa je pokazao da je moćan i poluzdrav, da se uz njegovu asistenciju Fulam ponovo vratio u Premijer ligu. Naravno da me sve to raduje, baš kao i svaka dobra partija ostalih naših reprezentativaca - rekao je Tumbaković za naš list.

Kakav je car ovaj naš „orao"...

Ostrvski mediji veličaju igračke, ali i ljudske kvalitete Aleksandra Mitrovića. Naš as je kandidat za fer-plej potez godine. Dok igrači Fulama slave, David Raj, golman Brentforda, tuguje na travi "Vembilja". Mitar mu jedini prilazi, teši ga. Svaka čast, Aleksandre!

Aleksandar Mitrović

Profimedia

Aleksandar Mitrović, Foto: Profimedia

Na konstataciju da smo sigurni da Norvežani, naš rival u baražu za EP (8. oktobar, Oslo), još više strahuju od Mitrovića, Tumbaković nije želeo da podleže euforiji, već je samo konstatovao:

- To da li Norvežani drhte, to morate njih da pitate. Do te utakmice ima još vremena, polako.

U međuvremenu, Mitrović je za britanske medije objasnio zbog čega je 90 minuta grejao klupu u finalu Čempionšipa.

- Bilo je prilično teško, moram da budem iskren. I dalje osećam bol, sada sam zapravo na pola puta kada je reč o oporavku, ali smo doneli odluku. Ponekad u životu moraš da rizikuješ. Nisam trčao 13 dana, nisam trenirao van teretane. Pokušao sam da hodam tri puta dnevno, terapija je udvostručena da bih se spremio. Nisam spreman i mislim da ću biti u normalnom stanju za sedam do deset dana. Ali ovo je neverovatno, veoma sam srećan zbog saigrača. Radili smo vredno cele godine, bila je ovo prilično duga sezona - zaključio je Mitrović.

PROČITAJTE JOŠ: