Paskal Gros (Brajton)
AP/Kirsty Wigglesworth
Paskal Gros (Brajton)

AP/Kirsty Wigglesworth

Paskal Gros (Brajton), Foto: AP/Kirsty Wigglesworth

Liverpul je osvojio samo bod u Brajtonu (1:1) u meču koji je u potpunosti obeležila VAR tehnologija. Šampion Engleske je bez dva boda ostao zbog kontroveznog penala koji je dosuđen u nadoknadi meča.

Malo je nedostajalo da desetkovani Liverpul i pored očajne igre osvoji tri boda u Brajtonu, ali je Roberston u nadoknadi faulirao Velbeka, a sudija je posle pregledavanja snimka opravdano pokazao na belu tačku. Bio je to drugi penal za Brajton, a za razliku od prvog, koji u prvom poluvremenu nije iskoristio Mope, Gros je savladao Alisona za veliki bod domaćina.

Brajton je bio mnogo bolji rival u prvom delu igre, a teško je opisati kakvu šansu nije iskoristio Konoli, kad je izašao sam pred Alisona. Novu veliku priliku da dođe do vođstva Brajton je imao u 20. minutu, pošto je Neko Vilijams skrivio penal. Ipak, Nil Mope je sa bele tačke loptu poslao pored desne stative. VAR tehnologija je u 34. minutu zbog minimalnog ofsajda poništila gol Mohameda Salaha.

Do vođstva su gosti konačno došli u 60. minutu, posle solo akcije Dioga Žote. Portugalac je postigao peti gol u Premijer ligi, a ukupno deveti u svim takmičenjima ove sezone. U 84. minutu je Sadio Mane je dao gol iz ofsajda, koji je poništen pošto je konsultovan VAR.

Na kraju je Brajton zasluženo izbegao poraz, na već opisan način na startu teksta.

PROČITAJTE JOŠ: