Jirgen Klop
EPA Salvatore Di Nolfi
Jirgen Klop

EPA Salvatore Di Nolfi

Jirgen Klop, Foto: EPA Salvatore Di Nolfi

Nekadašnji napadač Mančester Junajteda Dimitar Berbatov rekao je da Liverpul zaslužuje da osvoji titulu u Premijer ligi ukoliko sezona ne bude završena zbog pandemije koronavirusa.

Sezona je zbog zdravstvene krize stopirana, a za sada se ne zna kada bi mogla da bude nastavljena.

Liverpul devet kola pre kraja ima 25 bodova prednosti u odnosu na Mančester Sitija i potrebno mu je još šest bodova za prvu titulu posle 30 godina.

"Ljudi traže da se titula da Liverpulu i, iskreno, zaslužili su to zbog toga kako su igrali, niko nije uspeo ni da im priđe. Zbog načina na koji igraju utakmice, njihovog fudbala i toga koliko su ispred svih, zaslužuju titulu ove sezone", istakao je Berbatov.

Dimitar Berbatov

Printscreen Youtube / Mancheste

Dimitar Berbatov, Foto: Printscreen Youtube / Mancheste

Iako je bilo spekulacija da bi sezona mogla da bude skraćena ili čak da se ne nastavi, iz Premijer lige naglašavaju da je cilj da se odigraju svi preostali mečevi u ligi, kao i FA kupu.

Berbatov je pored Junajteda u Engleskoj igrao i za Totenhem i Fulam, a kaže da nije siguran da li treba nastaviti sezonu, ali naglašava da mu je jasno da nijedna odluka neće zadovoljiti sve.

"Čudno je, ali bilo bi nepravedno prema Liverpulu ukoliko bi sezona bila poništena, oni bi bili razočarani", naglasio je Berbatov, koji je 2010. godine postao prvi igrač Junajteda koji je postigao het-trik protiv najvećeg rivala posle 64 godine u trijumfu nad Liverpulom 3:2 na "Old Trafordu".