Fudbaleri Liverpula slave gol protiv Crvene zvezde
AP
Fudbaleri Liverpula slave gol protiv Crvene zvezde

AP

Fudbaleri Liverpula slave gol protiv Crvene zvezde, Foto: AP

U okviru 26. kola engleske Premijer Lige, u popodnevnom terminu odigrano je pet utakmica i slavili su Liverpul, Arsenal, Vest Hem.

PROČITAJTE JOŠ:

NOVI DETALJI SKANDALA U SPLITU! Dok su mu neki građani pomagali, Hrvati uzvikivali "IPAK JE ON ČETNIK", a onda je Zvezdin vaterpolista uradio OVO! (VIDEO)

Veoma interesantan duel smo videli na Enfildu, gde je Liverpul savladao ekipu Bornmuta rezultatom 3:0, a strelci su bili Mane u 24. minutu, Vajnaldum deset minuta kasnije, kada je lobovao golmana Boruca i šlag na tortu je stavio Muhamed Salah u 48. minutu.

Odmah su Redsi dominantno počeli, imali su mnogo više šuteva na gol, veći posed, kao i broj tačnih dodavanja. Na samom startu drugog poluvremena, Kop se ponovo radovao, a razlog slavlja je bio treći gol u mreži Bornmuta.

Ovoga puta je strelac bio Muhamed Salah, dok je "arhitekta" trećeg pogotka bio brazilski reprezentativac, Roberto Firmino, koji je petom prosledio loptu za Salaha i Egipćanin nije imao težak zadatak.

Ovo je bio i konačan rezultat na Enfildu, a navijači Liverpula mogu ponovo da slave pošto se njihov tim vratio na prvu poziciju, sa 65 osvojenih bodova, tri više od prvog pratioca - Mančester Sitija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Arsenal je, kao i Liverpul, ispoštovao breme favorita i savladao ekipu Hadersfilda na gostujućem terenu. Tobdžije su preko Ivobija došle do prednosti u 16. minutu, koji je na asistenciju Seada Kolašinca smestio loptu u mrežu, a na dva nula je pred kraj prvog poluvremena prednost uvećao francuski napadač, Aleksandar Lakazet.

U nadoknadi vremena, autogolom Kolašinca Hadersfild je smanjio na 2:1, ali to je bilo sve što smo mogli da vidimo na ovom susretu, pošto je ipak u pitanju bio 93. minut.

Premijer liga, 26. kolo

subota

Fulam - Mančester j. 0:3 (0:2)
(Pogba 14, 65p, Marsijal 23)
Kristal Palas - Vest Hem 1:1 (0:1)
(Zaha 79 - Nobl 27)
Hadersfild - Arsenal 1:2 (0:2)
(Kolašinac ag 93 - Ivobi 16, Lakazet 44 )
 Liverpul - Bornmut 3:0 (2:0)
(Mane 24, Vajnaldum 34, Salah 48)
Sautempton - Kardif 1:2 (0:0)
(Stivens 91 - Bamba 70, Zohore 93)
Votford - Everton 1:0 (0:0)
(Andre Grej 65)
16.00 Brajton - Barnli

nedelja
14.30 Totenhem - Lester
17.00 Mančester siti - Čelsi

ponedeljak
21.00 Vulverhempton - Njukasl