FK Partizan
FK Partizan/Miroslav Todorović
FK Partizan

FK Partizan/Miroslav Todorović

FK Partizan, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

U utakmici 6. kola plej-of faze SLS crno-beli su pobedom nad ekipom Vojvodine osigurali plasman u kvalifikacije Lige Evrope rezultatom 1:2 (1:1) golovima Rikarda 6′, Ivanovića 83′ ( 11m), kao Đurića 9′ za Vojvodinu (11m). Uz sjajan gol Rikarda Gomeša petom, za Partizanov sajt govori i strelac gola Đorđe Ivanović.

Pročitajte još:

AKTUELNI ŠAMPION I FINALISTA LIGE ŠAMPIONA ZAVRŠAVAJU TRKU Drma se Ostrvo, danas pada odluka: Siti ili Liverpul!

PONOVO JE AKTUELNO KAT(A)I MAGIKO! Bivši igrač Crvene zvezde postigao golčinu! (VIDEO)

MOŽE ZVEZDA JOŠ BOLJE BEZ MENE Vladan Milojević iscrpljen, da li ovo znači kraj?! (FOTO)

Svaka utakmica je na strani mnogo teška i neugodna, a posebno kada je domaćin klub poput Vojvodine. Posebno sam vezan kada igramo u Novom Sadu, jer dolazim iz Subotice i onda mi je posebno drago kada njima dajem golove. Teren je bio jako loš, lopta je teško mogla da se kontroliše, ali sam srećan kada dajem golove, prvenstveno kada pobeđujemo. Odmah je i atmosfera drugačija, mi se podignemo, imamo više i vere u sebe, drugi u nas i jednostavno celokupna atmosfera je pozitivnija i drugačija − kaže Ivanović.

Kada je pri rezultatu 1:1 Rockov odbranio penal Zakariću, a onda ti stao na belu tačku u 83′ minutu, da li je bilo bojazni?

Rockov je odličan golman, toliko toga je odbranio na utakmici, skidao lopte iz svih uglova. Nisam imao strah kada sam stao na belu tačku, siguran sam u sebe, a i normalno je da se nekada i promaši, jer sve je to deo fudbala. Važno je da mi kod takvih situacija ne padamo, već idemo i napadamo dalje. Bilo je mnogo šansi.

Đorđe Ivanović

FK Partizan/Miroslav Todorović

Đorđe Ivanović, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

I kao i uvek jedan je Ilić kapiten? Efektni pasovi,lepa igra…

Taj čovek je magija. On to ima urođeno uz svo školovanje koje je prošao od najmlađih kategorija.Vidi i čita igru drugačije i brže od svih. Koliko god neko bio talentovan teško da se može pojaviti novi Ilić još uvek, koji bi uz sve trajao ovoliko i na taj način.

Partizan je ovom pobedom obezbedio plasman u elitno evropsko takmičenje, kvalifikacije za Ligu Evrope?

Svima nam je sada mnogo lakše. Evrope nam je u ovoj teškoj sezoni bio jedan od ciljeva i da odbranimo trofej Kupa. Čeka nas veoma teška utakmica u sredu sa ekipom Radničkog iz Niša, koja za nas predstavlja u ovom trenutku utakmicu sezone. Svi smo posebno motivisani i jedva čekamo da počne.

 

Komentari (1)

nikn

12.05.2019 13:32

Bašta more samo penal partizan spašava