Luka Jović, fudbaler
Marko Metlaš,Alo
Luka Jović, fudbaler

Vladimir Marković,Alo

Luka Jović, fudbaler, neće da ni kintu u humanitarne svrhe, Foto: Vladimir Marković/Alo

I dok godišnje zarađuje 4,5 milione evra, Luka Jović (22) je odbio da uplati 5 miliona dinara u humanitarne svrhe i prizna krivicu za kršenje zdravstvenih propisa o pandemiji tokom vanrednog stanja! Naš najplaćeniji srpski fudbaler je, takođe, odbio i drugu ponudu, kojom je trebalo da plati 3,5 miliona dinara i odlučio da se „ćera“ po sudu. Pošto je odbio da spor reši mirnim putem, sada se suočava sa povlačenjem po sudu i sa kaznom zatvora u trajanju od šest meseci!

Kako ocenjujete potez Jovića?

 

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Jovića, kojim ga tereti zbog kršenja samoizolacije u Srbiji u martu ove godine, nakon što se vratio iz Španije. Njemu se na teret stavlja krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije, rečeno je „Alo!“ juče u tužilaštvu.

U saopštenju se precizira da Jović tokom marta nije postupao po propisima za sprečavanje epidemije virusa kovid-19, odnosno po rešenju sanitarne inspekcije koje mu je uručeno 14. marta na aerodromu „Nikola Tesla“, a kojim mu je naložena mera kućne izolacije od 14 dana na adresi boravišta, s obzirom na to da je došao iz Španije, zemlje sa intenzivnom transmisijom virusa, već je tokom trajanja perioda kućne izolacije napuštao mesto boravišta.

Sofija Milošević

Nenad Vujanović, Alo

Nagrabusio zbog druge supruge, Sofija Milošević, Foto: Nenad Vujanović/ Alo

Krivična prijava protiv Jovića usledila je u toku prve nedelje po uvođenju vanrednog stanja, nakon što je on po povratku u Beograd po propisima trebalo da dve nedelje provede u samoizolaciji, što on nije poštovao.

Tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu Jovića proglasi krivim i osudi ga na kaznu od šest meseci zatvora. Pre podnošenja optužnog predloga, tužilaštvo ukazuje da je Joviću predočena mogućnost odlaganja krivičnog gonjenja - tako što bi uplatio pet miliona dinara u humanitarne svrhe, sa čime se on nije saglasio.

Napustio karantin zbog Sofije Milošević

je prekršio karantin i obaveznu izolaciju nakon što je doputovao iz Madrida. Tada je napustio svoj stan i otišao da poseti svoju devojku Sofiju Milošević, koja je slavila rođendan. Ispostavilo se kasnije da je Sofija u to vreme bila trudna, a nekoliko meseci kasnije donela je na svet dečaka, pa je Jović postao otac po drugi put, a u međuvremenu se i verio sa manekenkom. Prvog sina Jović je dobio sa svojom prvom devojkom, Anđelom Manitašević, i to nakon što su raskinuli.

- Do optuženja je došlo, jer fudbaler nije pristao na oportunitet - odbacivanje krivične prijave uz uplatu 3,5 miliona dinara. Kako tužilaštvo nije bilo saglasno da iznos koji bi okrivljeni Jović uplatio u humanitarne svrhe bude manji od 3.500.000 dinara, imajući u vidu činjenicu da je krivična prijava protiv njega podneta redovnim putem, odnosno da prema okrivljenom nije određeno zadržavanje niti je predložen pritvor, njegovo imovno stanje i zaradu, te da je okrivljeni javna ličnost, te do primene ovog oportuniteta nije došlo, precizira se u saopštenju Tužilaštva.

Goran Bregović

Rajko Ristić

Goran Bregović, Foto: Rajko Ristić

U Tužilaštvu naglašavaju da su u drugim slučajevima uplaćivani veliki novčani iznosi na ime odlaganja krivičnog gonjenja, jer smatraju da se na taj način, isključivo u predmetima gde to zakon izričito dozvoljava kao i finansijske mogućnosti okrivljenih, ispunjava svrha instituta oportuniteta.

Kako je mogao Brega?

Tužilaštvo je kao primer za institut oportuniteta dalo slučaj Gorana Bregovića. Tužilaštvo je podsetilo da je kada se primenjivao institut oportuniteta na umetnika Gorana Bregovića zbog građenja bez građevinske dozvole, on uplatio 2,5 miliona dinara u humanitarne svrhe, u skladu sa svojim imovinskim stanjem.

Ukazuje se na to da su dosad uplaćena novčana sredstva namenjena kao pomoć izgradnji vrtića, opremanju pedijatrijskih i drugih zdravstvenih ustanova, opremanju IT učionica i u druge isključivo humanitarne svrhe.

Cilj tužilaštva je da se što veći broj predmeta rešava oportunitetom i sporazumom o priznanju krivičnog dela, napominje se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (4)

Nada

24.10.2020 09:06

Sada tom klincu treba pokazati da nije jaci od zakona i da je zakon za sve isti i strpati ga u buvaru pa neka tamo prkosi. Kada izadje staviti ga na stub srama ! Ukoliko se izvuce onda je Srbija "Banana drzava".

Kkw

24.10.2020 19:34

@Nada - U “humanitarne” svrhe...hahah sigurno bi otislo tamo.. kako ne..zna on da je to prevara

Nikola

24.10.2020 09:11

Ima čovek pravo na svoj izbor pa neka onda ide u zatvor STIPSA.??

Edit

25.10.2020 17:19

Zasto bi platio,po kom zakonu?