Robert Levandovski
AP/Matthias Schrader
Robert Levandovski

AP/Matthias Schrader

Robert Levandovski, Foto: AP/Matthias Schrader

Fudbaleri Bajerna Robert Levandovski i Manuel Nojer kao i prvotimac Mančester Sitija Kevin De Brujne ušli su u uži izbor za najboljeg fudbalera sezone 2019/2020, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Levandovski je apsolutni favorit za ovo priznanje, imajući u vidu njegovu fantastičnu sezonu sa 55 golova na 47 mečeva, uključujući i 15 u Ligi šampiona, gde je bio strelac na svim utakmicama do finala, ukupno devet u nizu.

Sa druge strane Nojer je takođe bio sjajan, posebno u finalu protiv Pari Sen Žermena, a ukupno je na šest od devet mečeva u Ligi šampiona sačuvao mrežu, dok je De Brujne sa 20 asistencija u sezoni izjednačio rekord Premijer lige, plus je postigao 13 golova.

UEFA je objavila i koji su igrači u Top 10, gde je zanimljivo Lionel Mesi završio na četvrtom, a Kristijano Ronaldo tek na 10. poziciji.

Između njih su se plasirali Nejmar, Tomas Miler, Kilijan Mbape, Tijago Alkantara i Džošua Kimih.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop, trener Bajerna Hansi Flik i strateg Lajpciga Julian Nagelsman kandidati su za trenera godine, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Klop je sa Liverpulom osvojio prvu titulu u Premijer ligi posle 30 godina, plus trofeje u UEFA Superkupu i Svetsko klupsko prvenstvo, Flik je sa Bajernom došao do triple krune (Bundesliga, Kup Nemačke i Liga šampiona), dok je 33- godišnji Nagelsman odveo Lajpcig do istorijskog polufinala Lige šampiona i postao najmlađi trener u nokaut fazi LIge šampiona ikad.

Nagrade će biti dodeljene 1. oktobra na svečanosti u Nionu.

PROČITAJTE JOŠ: