Frenk Lampard
AP/JonSuper
Frenk Lampard

AP/JonSuper

Frenk Lampard, Foto: AP/JonSuper

Iako je tim ostvario čak pet poraza u deset poslednjih mečeva u svim takmičenjima, to nije bio jedini razlog da se Roman Abramovič zahvali legendi kluba.

Ostrvski mediji prenise da je to bilo samo kap koja je prelila čašu koja je počela da se puni još pre godinu dana, kada su izbili prvi sukobi unutar kluba iz Londona.

Veruje se da je jedan od glavnih razloga za otpuštanje bivšeg reprezentativca Engleske taj, što je imao izuzetno loše odnose sa uticajnom direktorkom Marinom Granovskajom.

Ruskinja je inače desna ruka Romana Abramoviča, zadužena je za transfer operacije i Lampard je u nekoliko navrata imao nesporazume sa njom.

Portal "The Athletic" prenosi kako je drugi problem bio taj što je Lampard, posle serije grešaka, rešio da skloni sa gola Kepu Arisabalagu, koji je plaćen rekordnom sumom za golmane.

On je letos tražio da mu dovedu novog golmana, ali mu je Granovskaja odgovorila da je najbolje rešenje da izgladi odnose sa španskim golmanom i vrati ga na gol.

Lampard je nekako izgurao svoje i na kraju je doveo Eduara Mendija iz Rena.

Novi problem bio je taj što je Lampard takođe pokušao da se reši Antonija Ridigera kog izuzetno cene u upravi Čelsija, a sve se pogoršalo kada je tražio od Granovskaje da mu dovede Deklana Rajsa iz Vest Hema i Džejmsa Tarkovskog iz Barnlija, igrače koji nisu bili po ukusu ruske direktorke.

Konačno, sve je kulminiralo nezadovoljstvom igrača u svlačionici koji su se okrenuli protiv menadžera.

Veliki broj njih nije bio zadovoljan time što ih je Lampard javno protivao posle poraza od Lestera (2:0), to je mnoge povredilo.

Roman Abramovič je posle svega rešio da preseče, a veruje se da je Lampardov naslednik Nemac Tomas Tuhel, bivši menadžer Borusije Dortmund i PSŽ.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: