LeoStar
Privatna arhiva
LeoStar

Privatna arhiva

LeoStar, Foto: Privatna arhiva

Bivši fudbaler Leotara, Sutjeske, Partizana i internacionalac Igor Joksimović ponosni je osnivač, predsednik i trener Kluba fudbala LeoStar. Nedavno je u vitrine stiglo još jedno priznanje i to u žestokoj konkurenciji.

Naime, LeoStar je proglašen za najbolji sportski kolektiv Istočne Hercegovine u anketi portala Hercegovina Promo i radija Padrino!!!
- Hvala puno, svima koji su glasali za LeoStars i podržali naš klub u ovoj anketi! Nastavljamo sa radom i podizanjem svesti kod dece. Cilj je da kroz sport, a u ovom slučaju fudbal, izgrade zdravu ličnost, fizički i mentalno, spremnu na sve izazove koje nosi njihova budućnost – kaže za portal “Alo!” Igor Joksimović i napominje:

- Sve pod motom: Igraj fudbal, budi srećan!

Joksimović sa nagradom

Privatna arhiva

Joksimović sa nagradom, Foto: Privatna arhiva

Anketa sa pitanjem „Koji je po vama najbolji sportski kolektiv u istočnoj Hercegovini“ izazvala je veliku pažnju. Druga po redu anketa i svojevrsno takmičenje za „Zlatnu šolju Padrino radija“ bila je neizvesna kao i prethodna, a učestvovalo je 37 klubova koji bitišu u gradovima istočne Hercegovine, od Nevesinja i Gacka, preko Berkovića, Bileće i Ljubinja, do Trebinja.

Velika borba tokom cele ankete vodila se između KF „Leostars“ i Plivačkog i vaterpolo kluba „Leotar“, kome je na kraju nedostajalo stotinjak glasova do osvajanja „Zlatne šolje Padrino radija”.

- Dugujem zahvalnost organizatorim ankete, ali i svima koji su za nas glasali – kaže Joksimović – Pohvalio bi hi rad u svim klubovima i sportskim granama u Trebinju i okruženju pošto je sport jedan od najboljih načina da decu izvedemo na pravi put.

Nebojša Gudelj u poseti

Privatna arhiva

Nebojša Gudelj u poseti, Foto: Privatna arhiva

Recite nešto više o LeoStaru.

- KF Leostars je osnovan 2015-te godine. Krenuli smo sa 50 dečaka, sada brojimo 200 članova starosne dobi od 5 do 16 godina. Od školice fudbala do kadeta. U klubu radi pet trenera koji imaju i igračko i trenersko iskustvo. Puno nam znače i posete poznatih fudbalera kao nedavna Nebojše Gudelja koji je dugo u Holandiji, ali je naš Trebinjac.

Sa kog područja su polaznici?

- Deca su pretežno iz Trebinja, s tim da imamo tri dečaka iz Ljubinja koje je udaljeno 60 kilometara i redovno dolaze na treninge, kao i četiri dečaka iz Bileće koji povremeno igraju za KF LeoStars na turnirima. Imamo i po jednoig dečaka iz Berkovića i Nevesinja.
Gde obavljate treninge?

Andrija Delibašić u poseti

Privatna arhiva

Andrija Delibašić u poseti, Foto: Privatna arhiva

- Treniramo na terenima bivše kasarne u Trebinju i čekamo rekonstrukciju terena kako bi imali bolje uslove za rad. 

Turniri, nagrade, priznanja?

- Učestvovali smo na mnogim turnirima kako u BiH, tako i u inostranstvu. Imamo zavidno popunjenu policu sa 70-tak pehara. Takmičili smo se u Beogradu, Mađarskoj, Austriji, Sarajevu... bili smo pet puta prvaci regionalne DFA lige pod okriljem NFSBIH i osvajači regionalnog takmičenja “Đetić liga” u Crnoj Gori.

LeoStar

Privatna arhiva

LeoStar, Foto: Privatna arhiva

Ponude već na stolu

Kakve su ambicije?

- U planu je još veći razvoj kluba i afirmacija igrača. Za njih par već ima interesovanja iz velikih klubova. Reagovaćemo u pravom momentu kada bude vreme za njihovu promenu klupske adrese i najbolje za njihov dalji fudbalski razvoj! Za sada u Trebinju, inače fudbalskom gradu i sve značajnijom turističkoj destinaciji imaju sve uslove za nesmetan razvoj.

 

Tagovi