Arjen Roben
EPA/Christian Bruna
Arjen Roben, Foto: EPA/Christian Bruna

Legenda holandskog, ali i svetskog fudbala, Arjen Roben se povlači sa fudbalskih terena. Bivši igrač minhenskog Bajerna je u par navrata davao nagoveštaje da će možda nastaviti sa fudbalom, pominjan je transfer u redove novog premijerligaša, Šefild Junajteda, ali "stakleni" Holanđanin se ipak odlučio za penziju.

"Dosta sam mislio o ovome tokom poslednjih par nedelja. Kao što su svi znali, hteo sam malo vremena kako bih mogao da saopštim svoju odluku o mojoj budućnosti posle mog poslednjeg meča kao igrač Bajern Minhena. I doneo sam odluku da završim karijeru kao profesionalni igrač fudbala. Ovo je bila bez sumnje najteža odluka u mojoj karijeri. Odluka gde su se srce i um sukobili", izjavio je Arjen Roben za holandske medije.

Jedan od najbolji igrača "Oranja" je u svojoj karijeri nosio dresove Gronigena, PSV-a, Čelsija, Real Madrida i Bajern Minhena. Odigrao je preko 600 mečeva na klupskom nivou na kojima je zabeležio 209 golova i 158 asistencija. Za reprezentaciju svoje zemlje je odigrao 96 utakmica sa 37 postignutih golova.

PROČITAJTE JOŠ: