Dušan Savić
Alo: Vladimir Marković
Dušan Savić

Alo: Vladimir Marković

Dušan Savić, Foto: Alo: Vladimir Marković

Vučić je istakao da će stati na put "fudbalskoj bandi zbog koje nam se svi smeju". Takvu ideju podržava i legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić koji je to potvrdio u razgovoru za "Alo!".

- Uvek sam protiv svakog vida neregularnosti. Znate kako, glupo je da se uopšte i dovodi u pitanje regularnost nekog takmičenja. Fudbal je lepa igra, takve stvari samo škode, gubi se prava draž sporta. Podržavam odluku predsednika Vučića da treba tome stati na put, takvim stvarima nije mesto ni u našem, a ni u fudbalu bilo gde na svetu - kaže legendarni Dušan Savić za "Alo!" i otkriva ko je krivac za nameštenje:

- Kladionice su krive za sve, oko njih se sve vrti. Fudbalske organizacije traže sve moguće načine kako da smanje njihov uticaj. Baš zbog toga se uvode razne tehnologije, traže se načini da se smanji prostor za nečasne radnje.

Dušan Savić

Alo: Vladimir Marković

Dušan Savić, Foto: Alo: Vladimir Marković

- Ja sam lično protiv VAR-a i svakog vida tehnologije u fudbalu. Godinama unazad sve je funkcionisalo odlično i bez toga. Takve stvari samo "ubijaju" onu lepotu koju fudbal, a i sport generalno, nosi sa sobom. Dešava se da svi pogreše, od sudije, igrača, trenera, pa do navijača. U tome je i bila draž. Nema potrebe da tražimo neke čuvene primere, pogledajte samo utakmicu Mančester sitija i Pari Sen Žermena gde je arbitar pokazao na penal za Francuze na startu meča, a onda poništio odluku nakon gledanja snimka. Da nije bilo tehnologije PSŽ bi verovatno poveo i ko zna šta bi se onda desilo. Baš je to čar fudbala. Da se razumemo, protiv sam svakog vida neregularnosti, ali tehnologija samo uništava ovu igru - kaže legendarni fudbaler.

Komentari (1)

Smederevac

06.05.2021 19:19

Nemoj da filozofiras -glavni krivac za sve namestene utakmice i haos u FSS je fk CZ -i njen mentor.