Stadion Partizana
RAS/Marko Metlaš
Zvonko Varga

A. Dimitrijević

Zvonko Varga, Foto: A. Dimitrijević

Varga je testiran, a danas stižu rezultati.

Bivši veliki as crno-belih je protekl sedmice bio u teškom zdravstvenom stanju, koje se pravovremeno stabilizovalo uz pomoć lekara

U razgovoru za Telegraf je izneo u kakvom je stanju.

"Nalazim se trenutno u Kliničkom centru Srbije, na Odeljeju pulmologije i u ovom trenutku je sve u redu, zapravo, dosta je bolja situacija nego u proteklim danima. Nemam još zvanično rezultate testiranja, ali po sudeći do simptomima sve navodi da ni mene nije zaobišao korona virus", kaže Zvonko Varga za naš portal.

Koliko dugo sve traje, šta se dogodilo u proteklom periodu?

"Pre tačno dve sedmice, bio je takođe ponedeljak, osetio sam blagu slabost u organizmu, a nekoliko dana posle se javila i mala temperatura. Pomislio sam da je trenutno, no, narednog vikenda, u subotu, odjednom je postalo strašno. Temeratura je počela da skače i pada, pluća su mi se gotovo zatvorila, nisam mogao da dišem. Javio sam se odmah u kliniku u Pasterovoj ulici, posle čega sam upućen na Infektivnu kliniku. Ne mogu ni da opišem osećaj u organizmu, nema daha, telesna temperatura skače i pada iz sata u sat, ne možete da se pomerite".

Sada je situacija bolja?

"Jeste, daleko bolja. Smešten sam na pulmologiji, čekamo rezultate testova od pre nekoliko dana. Sve vreme sam pod nadzorom lekara i pod terapijama, pa se stanje stabilizovalo. Organizam je bolje, temperatura se vratila gotovo u normalu. Kako je bilo, sada je sjajno...",uzdiše Varga.

Procedura je takva da će i porodica morati na testiranja?

"Tako je, tako nam je rečeno. Supruga je za sada dobro, ne oseće nikakve simptome, nadam se da će tako i da ostane, da ne prolaze i ukućani što sam ja prošao. Ne dao Bog nikome da ga ovo zadesi, ljudi treba da se paze, da slušaju savete stručnjaka, jer će tako sačuvati i sebe i druge", zaključuje Zvonko Varga.