Jirgen Klop
AP Photo
Jirgen Klop

AP Photo

Jirgen Klop, Foto: AP Photo

Nekadašnji engleski fudbaler Džon Barns nada se da će Liverpul beležiti uspehe i u godinama koje dolaze, sa Jirgenom Klopom na klupi.

Klop je na Enfild došao 2015. godine. Redsi su 2019. godine osvojio trofej u Ligi šampiona, dok bi ove mogli da trijumfuju u Premijer ligi.

"Ispoštovali su recept za uspeh. Seru Aleksu Fergusonu je dato vreme u Mančester junajtedu, imao je podršku uprave i uspeo je da stvori odličan tim. Čelsi je uradio isto sa Žozeom Murinjom i tako došao do trofeja", rekao je Barns.

"Klubovi će biti uspešni ako daju svojim menadžerima prava sredstva i dovoljno vremena da izgrade tim. Takođe, igrači moraju da znaju da je trener taj koji je glavni. Klubovi u kojima odlučuju igrači ne pokazuju dobre rezultate u kontineitetu. Zato su Liverpul i Mančester siti najbolji klubovi u Engleskoj poslednjih godina, i Klop i Gvardiola su ti koji se pitaju za sve. Moć ne leži u rukama vlasnika ili igrača."

Barns se nada da će Redsi beležiti uspehe i u godinama koje dolaze.

"Očekujem da Klop podstakne fudbalere da na ovom nivou igraju i u narednim sezonama. Nadam se da je ovo početak nove uspešne ere u istoriji kluba i da će se Redsi boriti za titule u domaćem prvenstvu i u Ligi šampiona svake naredne godine".

Premijer liga će se nastaviti 17. juna, a Liverpul je prvi na tabeli sa 25 bodova više od Mančester Sitija.