Nenad Lalatović, Savo Milošević
Alo/Miloš Topalović
Nenad Lalatović, Savo Milošević

Alo/Miloš Topalović

Nenad Lalatović, Savo Milošević, Foto: Alo/Miloš Topalović

U sredu, od 19 časova, u Nišu se igra finale Kupa Srbije između Partizana i Vojvodine. Titulu brane crno-beli, koji su slavili svaki put u prethodne četiri godine, a trener Vojvodine Nenad Lalatović je svestan da će i na ovom meču njegov protivnik imati mnogo veću podršku sa tribina.

- Mi ćemo se voditi time da utakmicu iz novembra zaboravimo. Utakmicu u kojoj je Partizan bio bolji protivnik. Oni u kom god sastavu da igraju igrači imaju kvalitet. Na poslednjoj utakmici smo odigrali dobro i nadam se da ćemo biti dostojan protivnik u finalu. Partizan ima iskustvo igranja ovakvih utakmica i ovo su mečevi koji nemaju popravni - rekao je Lalatović.

PROČITAJTE JOŠ:

Vojvodina je žrebom odabrana kao domaćin utakmice u Nišu, ali na ovom meču ekipa iz Novog Sada neće imati podršku publike.

- Igraćemo u grotlu navijača Partizana. Stav naših navijača je da ne dođu na utakmicu u Niš i mi to moramo da poštujemo. Trudićemo se da damo sve od sebe i da budemo ravnopravan protivnik u takvoj atmosferi - rekao je Lalatović koji je godinu dana bio trener Radničkog iz Niša, ali nije ostao u dobrim odnosima sa tamošnjim navijačima.

Pitali su Lalatovića zašto prisustvo navijača Partizana naziva grotlom i on je iskreno odgovorio:

- Zato jer sam ja i moj tim, koji god da vodim, uvek na njihovom udaru. Njihova vređanja prevazilaze sve moguće sa vređanjem moje majke i majke moje dece. Moje je mišljenje da žene koje rađaju srpsku decu ne smeju da budu dirane i vređane. One su majke srpske dece. Zbog takvih vređanja ja svoju decu ne mogu da dovedem na utakmice, ne znam kako da ih utešim kada na internetu vide šta mi se viče jer oni ne razumeju zašto neko vređa njihovu majku. Ja navijače Partizana ne volim, ali ih poštujem i nije mi pravo kad čujem da se piše o mojim izjavama ili reakcijama jednostrano. Moji igrači će na to grotlo odgovoriti igrom na terenu onako kako dolikuje da se odgovori nekome ko vređa srpske majke.

Trener Partizana Savo Milošević je svestan da u finalu nema izrazitog favorita.

- Ja uvek igram da pobedim, protiv svakog rivala. Zato se i bavim sportom. Imam motiv i želju uvek i protiv svakoga. U finalu se sastaju dva kvalitetna protivnika i ambicija mi je da pobedim i na ovoj utakmici. Kada se igra na jednu utakmicu i to za pehar nema izrazitog favorita. Pobediće spremniji i bolji u 90 minuta, ko bude želeo više. Ja se nadam da ćemo to biti mi, ali to ne znači da smo favoriti", rekao je Milošević i dodao da tim još nije odabran i da to što Ostojić sedi pored njega ne znači da je on kapiten.

Zbog mera Vlade Republike Srbije u prodaji biti 8.600 ulaznica, što je polovina kapaciteta stadiona „Čair”.

PROČITAJTE JOŠ: