Ivica Tončev
Marko Metlaš
Ivica Tončev

Marko Metlaš

Ivica Tončev, Foto: Marko Metlaš

* Tončev je istakao da mu se nije dopao odnos igrača prema obavezama u dva susreta protiv Flore

* Radnički je eliminsan od Flore u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

* Prvu utakmicu u prvenstvu Radnički igra protiv Proletera u nedelju od 20 sati u Nišu

Eliminacija Radničkog od estonske Flore već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope je veliki neuspeh, ali, prema rečima Ivice Tončeva, prvog čoveka kluba iz Niša, nikako se ne može karakterisati kao debakl.

On priznaje da je razočaran zbog ovakvog početka sezone i najavljuje velike rezove u klubu, dok s druge strane otkriva da mu eliminacija svog tima lakše pada kad vidi kakvu je sudbinu doživeo splitski Hajduk.

Flora je puna reprezentativaca

Ivici Tončevu smeta i to što mnogi u Srbiji potcenjuju ekipu Flore, koja je eliminisala Radnički.

- U toj Flori, kojoj se podsmevaju, igra veliki broj reprezentativaca Estonije, koji su pobedili reprezentaciju Srbije pre nekoliko godina. A kada govorimo o podršci, većina sada nezadovoljnih imala je priliku da prisustvom na utakmici u Nišu pokaže koliko voli i podržava svoj klub, ali oni tog dana nisu bili tu da budu 12. igrač - rekao je Tončev.

- Nije mi nimalo lako zbog neuspeha, ali kada vidim kako je prošao Hajduk protiv Gzire junajted s Malte, onda shvatam da i od našeg neuspeha ima mnogo većih. Tu Gziru Radnički je oba puta pobedio prošle godine, a Splićani su se nakon pobede u gostima protiv amatera okliznuli i to na svom „Poljudu“ - rekao je Tončev za zvanični klupski sajt.

Prvi čovek kluba s „Čaira“ posebno je istakao da mu se ne sviđa odnos igrača prema obavezama u dva susreta protiv Flore i optužio ih je da ne poštuju Radnički.

 

- Ne tražimo opravdanja za neuspeh, već ćemo, nakon što se smire strasti, hladne glave, analizirati sve što se desilo. Već su uočene greške, na čijem rešenju će se svakako raditi. Između ostalog, razmotriće se svi ugovori fudbalera i više neće biti dozvoljeno da ekipu čine igrači s ugovorima od šest meseci ili godinu dana, koji se ponašaju kao da je Radnički samo usputna stanica.

PROČITAJTE JOŠ:

Svojom neozbiljnošću i nezalaganjem pokazali su da ne poštuju klub - istakao je Tončev i dodao:

S Krunićem do trofeja

Loš start sezone nije uticao na ambicije Nišlija u nastupajućoj sezoni, u kojoj će pokušati da osvoje barem jedna trofej, a ni pozicija trenera Sime Krunića nije upitna.

- Ne odustajemo od ciljeva! Radnički s Krunićem ima ugovor potpisan na godinu dana i on će do tada ostati naš trener. U vezi s tim nemamo nikakve dileme - istakao je Tončev.

- Ponašaju se kao da su na autobuskoj stanici. Uopšte ne misle na klub već čekaju poziv iz inostranstva, pa odmah odlaze, a ako toga nema, tek onda su im dobri domaći klubovi.Naša uprava će narednih dana doneti odluku da se ugovori ubuduće potpisuju na najmanje tri godine. Nećemo dozvoliti da nas niko ucenjuje i posle kratkog vremena provedenog u Radničkom da ostavi klub na cedilu.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!