Daljinski
Shutterstock
Daljinski

Shutterstock

Daljinski, Foto: Shutterstock

Kakav divan dan za ljubitelje fudbala – subota, 17. oktobar! Ako u porodici imate nekog ko voli fudbal, najbolje je da ne računate na njih danas.

Prosto, toliko velikih utakmica i gradskih derbija se igra, da će biti teško da se bilo koji ljubitelj fudbala odvoji od TV ekrana. A sve to kao fenomenalni uvod u centralni događaj ovog vikenda – 163. "večiti" derbi.

Dan počinje derbijem Mersija, Everton – Liverpul. Utakmica počinje u 13.30 i sigurno je jedna od važnijih danas. Ovaj duel nije poslednjih godina opravdavao pridev "derbi". Prosto, Liverpul je bio mnogo dominantiji.

Sada na Gudison dolazi kao šampion Engleske, ali situacija nije ista kao prethodnih godina. Everton je jedini tim sa sve četiri pobede do sada, uz gol-razliku 12:5! Tim Jirgena Klopa ima jedan poraz, ali ne bilo kakav, pošto je u prošlom kolu izgubio od Aston Vile 7:2.

Ako iz nekog, bilo kog, razloga ne želite da gledate Mersisajd derbi, čeka vas "Stara firma", okršaj Seltika i Rendžersa! Seltik je potpuno dominantan poslednjih godina, a sada u ovaj derbi ulazi sa drugog mesta, pošto najveći rival ima bod prednosti.

Idemo dalje.

Navijači Crvene zvezde sigurno će od 15.30 gledati duel Hofenhajma i Borusije Dortmund.

Već od 18 sati čeka nas "Derbi dela Madonina", susret Intera i Milana. U prva tri kola Milan ima sve tri pobede, dok je Inter u poslednjem igrao nerešeno sa Laciom, tako da se navijači "rosonera" mogu nadati prvoj pobedi u derbijima još od januara 2016!

Samo pola sata kasnije, čeka nas još jedna velika utakmica, iako nije gradski derbi. Učitelj protiv učenika: uzdrmani Mančester siti dočekuje raspoloženi Arsenal!

"Građani" su odigrali tri utakmice, pobeda, poraz, remi, dok "tobdžije" imaju tri pobede i poraz od Liverpula. Pep Gvardiola igra protiv svog učenika Mikela Artete i ovo je svakako jako zanimljiv duel i odlična alternativa milanskom derbiju.

Da ne zaboravimo, od 15 igraju Napoli i Atalanta, evropski fudbalski hit u poslednje dve godine.

Fenomenalan fudbalski dan od 21.30 zatvaraju dva portugalska velikana – Sporting dočekuje šampiona Porto!

Treba li još nešto?

PROČITAJTE JOŠ: