Radoslav Batak
Marko Metlaš
Radoslav Batak

Marko Metlaš

Radoslav Batak, Foto: Marko Metlaš

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Radoslav Batak izjavio je da ekipu očekuje veoma teško četvrtfinale Kupa Srbije protiv Čukaričkog u Beogradu, ali da se nada prolasku dalje.

"Bilo bi bolje da smo igrali kod kuće, ali žreb je tako hteo. Igra se jedan meč, neće biti kalkulisanja i na nama je da se što bolje pripremimo i maksimalno motivisani uđemo u tu utakmicu. Čukarički je jak rival, radi se o jako dobro organizovanom klubu, imaju odličnog trenera i kvalitetne igrače. Ali naš cilj u Kupu se zna, želimo da odemo što dalje, a da bismo u tome uspeli moramo da pobeđujemo jake timove. Radujemo se nastavku sezone, nećemo zanemariti prvenstvo, ali meč protiv Čukaričkog u Kupu nam je veoma važan", istakao je Batak.

"Sve ekipe koje došle do ove faze takmičenja zaslužile su to svojim kvalitetom, tako da nije bilo lakih proitvnika. Naš susret sa Radničkim je derbi ove runde takmičenja. Nišlije su uvek nezgodan protvnik, prošle godine su igrali Evropu, biće to neizvestan meč. Možda mogu da budem zadovoljan zbog činjenice što igramo kod kuće. Pokušaćemo da se plasiramo u polufinale Kupa, takve su nam i bile ambicije pred početak sezone" – kazao je Mirosavljević za zvanični sajt Čukaričkog.

Mečevi četvrtfinala na programu su 3. juna. Polufinala (po jedan meč) su planirana za 10. jun, dok je finale 24. juna.