Katar
ALO!
Nepal - Katar Svetsko prvenstvo

youtube/ Benjamin Best Productio

Nepal - Katar Svetsko prvenstvo, Foto: youtube/ Benjamin Best Productio

Nemačka televizija "Westdeutscher Rundfunk Koln" (WDR) je objavila da je preko 1,400 života izgubljeno pri gradnji fudbalskih stadiona za FIFA Svetsko prvenstvo u Kataru 2022 godine, a prenele su Arapske vesti danas.

Dokumentarac koji je prikazao WDR je saopštio da najviše smrtnih slučajeva ima kod nepalskih radnika koji žive u lošim životnim uslovima, a rade kod izuzetno opasnim izgradnjama!

DOSTA JE BILO! Hrvatsko STOP huliganstvu! Ne žele viši da ćute zbog skandaloznih incidenata "Torcide"! (VIDEO)

"Činjenica je da je mnogo radnika iz Nepala izgubilo život u Kataru u prethodnih godina" - prenosi "Arab news" izjavu Narjana Regmija ministra rada!

PROČITAJTE JOŠ:

Mitrović i Jović

AP Photo/Antonio Calanni

Prema izveštajima, nesrećni slučajevi i loši uslovi za život su krivi za više od 110 smrti svake godine, a da stvar bude još gora ožalošćeni članovi porodica nisu dobile nikakvu kompenzaciju za smrt njihovih najbližih. 

Novinari su otkrili da radnici žive u neljudskim uslovima, po 12 u jednoj sobi u prljavim hostelima, da na gradilištu po nesnosnoj vrućini na 50 Celzijusovih stepeni nemaju pristup vodi za piće, da po nekoliko meseci ne dobijaju platu i da su im pri tom konfiskovani pasoši.

U Kataru rade migranti iz Nepala, Egipta, Indije, Filipina.. Nisu svi poslovi koji izvode ovi radnici direktno povezani za stadione u Kataru, ali prema rečima Tim Nunana, direktora ITUC-a, da se sve vrti oko Svetskog prvenstva i da veruje da je broj poginulih veći nego što se prikazuje.

"Treba podsetiti sve, da sav infrastrukturni program u Kataru se gradi oko datuma kada počinje Svetsko prvenstvo u fudbalu." - rekao je Nunan.

Svetsko prvenstvo u Kataru bi trebalo da se održi u novembru 2022. godine, a sasvim je izvesno da će biti još više kontroverzi zbog ovog slučaja!