Đurić
Privatna arhiva
Đurić

Privatna arhiva

Đurić, Foto: Privatna arhiva

Tehnika, asistencije, efikasno delovanje u prekidu. Uloga lidera. Tu i tamo poneki gol. Uglavnom zlata vredan poput pogotka na debiju u aktuelnoj sredini.

Belgija nastavila neverovatnu seriju pobeda! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 13.10.2019. 23:55 Ubedljive pobede ostvarile su reprezentacije Nemačke i Škotske. Kipar - Rusija, Foto: EPA Katia Christodoulou Posle utakmica koje su odigrane u nedelju nema više dilema ko će naredne godine iz kvalifikacione grupe I igrati na Evropskom prvenstvu.

Sve je to u sebi spojio Milan Laki Đurić (31), koji očekuje da na tlu Australije doživi još jednu fudbalsku renesansu.

Vredni Ninkovićevi saveti

Puno ste krstarili svetom, da li se možda poznajete s Milošem Ninkovićem?

- Lično ne, samo s terena, ali smo nedavno stupili u kontakt preko zajedničkih prijatelja. Zvao sam ga da se raspitam o pojedinim detaljima i pružio mi je veliku pomoć i podršku, pa mu dugujem zahvalnost. Znam da je već ostavio neizbrisiv trag u Australiji, iako je još aktivan i u punoj snazi.

To mu je već nekoliko puta uspevalo. Počeo je u Pekaru, nastavio u Beogradu s Karaburme, ali kao i mnogi pre i posle njega, morao je da potraži sreću daleko od srpske prestonice. U Beograd se više nije vraćao, bar ne u igračkom smislu.

Nova uzdanica australijskog Central Kousta započinje priču za „Alo!“...

- Kada sam se gotovo slučajno obreo u Metalurgu iz Skoplja, 2010. proglašen sam za najboljeg stranog fudbalera. Godinu kasnije osvojili smo kup, bili drugi u šampionatu. Usledile su Poljska, pa Bijeljina i šampionska titula Republike Srpske. Do tada mnogi nisu ni čuli za mene, ili su me izgubili iz vida. U žižu sam dospeo posle pobedonosnog gola za Jagodinu u finalu Kupa Srbije 2012. protiv Vojvodine.

Argentinci bez najboljeg igrača demolirali Ekvador

AUTOR: B92, Alo.rs DATUM I VREME: 13.10.2019. 23:03 Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je u prijateljskom meču u Elčeu u Španiji nacionalni tim Ekvadora sa ubedljivih 6:1. Foto: EPA Juan Carlos Cardenas Izabranici selektora Luisa Skalonije su u znatno drugačijoj postavi u odnosu na onu koja je nedavno odigrala 2:2 sa Nemačkom, odigrali odlično.

Među „ćuranima“ sam proveo nezaboravan period i stekao brojna prijateljstva.

Australija, raj na zemlji

Porodica Đurić je već u Australiji. Smestili su se u stan koji je u mestu Terigal.

- Sve je bajno, sjajno... Na samoj smo obali Tihog okeana i baš uživamo. Terigal je glavno obalno predgrađe regiona Centralne obale Novog Južnog Velsa. Udaljen je 12 kilometara od Gosforda u kojem su locirani Marinersi. Čuo sam da u državi Novi Južni Vels ima dosta Srba i nadam se da ću se s nekima upoznati u dogledno vreme.

Usledila je još jedna neobična avantura u Puli u vreme kada nije bilo puno Srba u HNL ligi. Potom je stigao poziv iz Azerbejdžana, iz Zire. Posle perioda u Vojvodini novi izazov u inostranstvu je nama daleka Australija. U Ligi 1 godinama briljira Miloš Ninković, bilo je još nekoliko igrača, poput Dimitrijevića, a od Đurića se puno očekuje.

Kako je došlo do transfera?

- Po onoj narodnoj - preko preče, naokolo bliže - smeška se Đurić. - Trener Marinersa Alen Stajčić bio je u Srbiji i posmatrao nekoliko utakmica tražeći pojačanja. Tako se obreo na duelu Vojvodine i Partizana. Odmah sam mu zapao za oko. Usledio je poziv, ali sam se lomio oko svega. Imam dečaka od četiri godine, pa sam razmišljao kako će se privići na novi svet, supruga baš ne voli avio-letove...

Napadač Partizana blista posle sjajnih partija, spreman za nove izazove poslao poruku selektoru

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 13.10.2019. 21:56 - 13.10.2019. 22:08 Umar Sadik je u dresu Partizana pronašao golgetersku formu, a tokom reprezentativne pauze za medije iz rodne Nigerije otkrio je da se nada reprezentativnom pozivu. Foto: Alo Vladimir Milosevic "Spreman sam za poziv. Molim se da mi se želja ostvari.

Na kraju smo seli, dogovorili smo se i spakovali stvari. Poslednjih godina moj menadžer je Rade Ćaldović i u saradnji s Vladom Simovićem realizovao je transfer. Moram da ih pohvalim. Sjajni su kao ljudi, a i u svojoj branši.

Đurić

Privatna arhiva

Đurić, Foto: Privatna arhiva

Predznanja o Australiji, ligi?

- Reč je o organizovanoj zemlji, ligi, puno je navijača a fudbal iz godine u godinu napreduje.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve sam doživeo kao još jedan, poseban, izazov u karijeri. Liga 1 se igra po NBA principu, odnosno, nema ispadanja. Biće uzbudljivo - zaključuje Đurić.

BONUS VIDEO:

Srpski reprezentativci pred put za Litvaniju