Halid Bešlić
Promo
Halid Bešlić

Promo

Halid Bešlić, Foto: Promo

Ubrzo pošto je video-snimak iz svlačionice MLS ligaša obišao planetu putem Instagrama, izazivajući uglavnom pohvalne ili šaljive komentare („Seljak“, napisao je naš reprezentativac Nemanja Matić), reagovao je i sam Bešlić, zahvaljujući se Zlatanu Ibrahimoviću.

Čuveni pevač narodne muzike govori za „Alo! Sprint“ o popularnosti svojih pesama, prijateljstvu s ljudima iz sveta fudbala, a najpre o legendarnom Šveđaninu bosanskog porekla...

- Nisam znao da mu je omiljena pesma „Beograđanka“. Ko zna, možda mu se dopada neka vaša sugrađanka... Nažalost, nisam upoznao Ibru, samo smo pričali telefonom nekoliko puta. Prvi put kada je igrao u Interu. Tada sam mu poslao CD po prijatelju, vašem kolegi novinaru. Reč je o albumu „Prvi poljubac“ - otkriva Bešlić u razgovoru za naš magazin.

Balkanska pevačka zvezda dodaje da nije mnogo radio u Italiji, Španiji i Engleskoj, gde je Ibrahimović igrao pre odlaska u Ameriku, pa u tome vidi razlog zašto se nisu upoznali.

Ne idem na stadione, tamo vlada prostakluk

Halid Bešlić ne krije da je navijač Sarajeva, ali na tome se završava njegova veza s domaćim fudbalom. - Ne idem na utakmice u poslednje vreme jer ne mogu da slušam nekulturne ljude. Stadion odzvanja od psovki nevaspitanih gledalaca. U moje vreme je bilo drugačije. Sada je najvažnije da se sudija opsuje i vređaju protivnici. Samo što se ne zapuca iz topova. Strašno! Zato me zanimaju samo uspesi i rezultati naših momaka koji igraju u inostranstvu za velike klubove.

 - Ruku na srce, dečko i ne živi kafanskim životom. On je vrhunski profesionalac. Odrastao je igrajući fudbal, a ne obilazeći kafane. Zato je sada jedan od najboljih, ako ne i najbolji na svetu. To ne znači da ne bih voleo da dođe na moj koncert. Evo, sada ga javno pozivam. Volim ga i kao igrača i kao čoveka. Možda je malo više hrabar i drčan, ali s obzirom na to koliko je talentovan i popularan - može mu se.

Mnogi poznati fudbaleri s ovih prostora, bivši i sadašnji, uživaju u glasu bosanskohercegovačkog pevača.

- Trebalo bi mi puno vremena da nabrojim sve s kojima sam u prijateljskim odnosima i koji dolaze na moje nastupe. Dragan Džajić, Safet Sušić, Nenad Bjeković... Mnoge legende Zvezde, Partizana, Sarajeva, Željezničara, Dinama... Više ta starija garda, iz vremena kada sam i ja pratio fudbal. Kad smo kod njih, moram da kažem da me je smrt Dragoslava Šekularca mnogo potresla.

Ko se najviše veseli uz „Beograđanku“, „Zlatne strune“, „Dijamante“, Miljacku“, Bešlić nema dilemu:

- Najveći bekrija je Mladen Krstajić! Provereno znam da selektor reprezentacije Srbije voli moju muziku. Čuo sam, štaviše, da zna više mojih pesama od mene samog! Ja sam neke pesme već i zaboravio. Dvaput sam nastupao na gradskom trgu u Kikindi i Krstajić je bio. Tada smo se i upoznali.

18+
Klikni da vidiš sliku
Mladen Krstajić

Youtube printscreen

Mladen Krstajić, Foto: Youtube printscreen

Podseća nas da je i nedavno bio u društvu fudbalske elite bivše Jugoslavije, danas popularno rečeno - regiona.

- Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je organizovao proslavu. Gosti su bili čelnici saveza iz regiona, selektori, predsednici... Bio je i prvi čovek UEFA, Slovenac Aleksander Čeferin, kao i legende fudbala s ovih prostora: Ivica Osim, Dušan Bajević, Dejo Savićević, Davor Šuker... Ja sam bio zadužen za atmosferu. U početku je bilo službeno, a onda je nastala fešta. Samo je šteta što je bilo previše muškaraca i tek poneka žena. A žene su u stvari inspiracija. Bez njih se ne može ništa. Što se tiče Čeferina, bio je raspoložen. Igrom slučaja, upoznao sam ga ranije, njegov čovek iz obezbeđenja je moj dobar prijatelj. Stoga, prijatelj mog prijatelja je i meni prijatelj. Prijale su mu moje pesme, videlo se to - zaključuje Halid Bešlić u razgovoru za „Alo! Sprint“.

Moj zemljak Bjeković uvek ima popust

Bešlić tvrdi da je prijatelj i sa Draganom Stojkovićem Piksijem, Dejom Savićevićem, Ilijom Petkovićem...

- Najveseliji među njima je Nenad Bjeković. On je moj zemljak s Romanije i kod mene uvek ima popust.

Stari Ibrahimović voli kafanu

Ljubav prema narodnoj muzici Zlatanu Ibrahimović je preneo otac Šefik. Bešlić podseća srpsku javnost da se taj rođeni Bjeljinac nekad bavio muzikom.

- Poznajemo se dobro. Bio je sjajan kafanski pevač. Pre mene je nastupao po kafanama. Čak je snimio i singl. Pravi bekrija. Boem. Stari voli kafanu, to provereno znam - uverava nas Halid.