Piter Krauč
Nick Potts/PA via AP
Piter Krauč

Nick Potts/PA via AP

Piter Krauč, Foto: Nick Potts/PA via AP

"Da nisam fudbaler, bio bih nevin“. Rečenica koja je lansirala bivšeg fudbalera Liverpula, Stouka i reprezentativac Engleske Pitera Krauča među najveće face svetskog fudbala, a to je samo deo onoga što dugonogi napadač ima da ponudi.

PROČITAJTE JOŠ:

Znao je da postigne gol na raznorazne načine, proslavljao ih je kao robot, dizao publiku na noge, a kada je završio karijeru odlučio je da još ozbiljnije kroz autobiografske priče otkrije detalje koji su malo poznati javnosti. Jednostavno, Piter Krauč je šoumen! I zbog toga ga svi obožavaju, ali im i nedostaje sad kada sa lepšom polovinom i decom uživa u fudbalskoj penziji.

- Osećam se dobro. Trenirao sam svaki dan otkako sam napustio školu sa 16 godina, to je dakle dve decenije rada u kojem vam svakog dana neko govori gde da budeš i šta da oblačiš. Uzeo sam mali predah od svega toga i bacio se na neke druge stvari. I dalje sam na dugačkom odmoru, iskreno - otvoreno je rekao Krauč u intervjuu za "Gardijan".

U Kraučovoj knjizi postoji sjajna priča o tome kako je upoznao poznatog glumca Mikija Rurka u Majamiju 2006. godine, kada je otišao na odmor s prijateljima posle Mundijala.

Piter Krauč

Gareth Fuller/PA via AP

Piter Krauč, Foto: Gareth Fuller/PA via AP

- Bili smo u izlasku i pomislio sam: 'Čoveče, eno ga Miki Rurk'. A on me je pogledao i rekao: 'E, ti si onaj dečko robot'. Imamo zajedničku fotografiju njega i mene kako igramo robotski ples (tipična Kraučova proslava gola) u Majamiju. Moram da je pronađem. Sjajne je to uspomena, proveli smo dve sjajne večeri zajedno. Ali, nismo hteli da mu smetamo, ja sam bio s društvom, a on živi tamo. Treće veče nam je neko pokucao na vrata apartmana. Pogledao sam kroz špijunku i začuo: 'Ljudi, otvarajte, ovde Miki Rurk'. Moji drugovi su bili u fazonu: 'Dosta je više, otarasi ga se'. Zato sam se pravio da nisam tu i samo sam se vratio u krevet. Ipak mi je ostavio pismo u kojem je pisalo: 'Hajdemo na večeru'. Bukvalno sam ga ostavio tamo u sobi. Nisam ga poneo kući kako bih se hvalio ljudima. Ludo! Naravno, voleo bih da ga sad imam kod sebe - ističe bivši reprezentativac Engleske.

On je otkrio kako mu je princ Hari prišao u svlačionici engleske reprezentacije i pitao: 'Kako si smuvao Ebi'? (Kraučova supruga manekenka)

- To me je potpuno šokiralo. Stvarno nisam očekivao da će me tako nešto pitati. Nisam imao odgovor - ističe Krauč.

Sa suprugom Ebi ima četvoro dece, ponekad se oseća nadjačano, ali ističe da je sjajan osećaj biti otac.

Roma nikako da uđe u sezonu, a Naingolan postigao remek-delo od gola (VIDEO)

AUTOR: B92/Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 20.10.2019. 18:03 "Nindža" dao pogodak u svom stilu. Klaudio Ranijeri, Foto: AP/Claudio Peri Fudbaleri Sampdorije i Rome remizirali su bez golova, u meču osmog kola italijanske Serije A. Debi Klaudija Ranijerija na klupi Đenovljana protekao je mirno, bez velikih prilika i uzbuđenja, ne računajući crveni karton za Džastina Klajverta u finišu utakmice.

- Da, često kažem da moram da se prešaltam s odbrane 'čovek na čoveka' na zonsko markiranje. Potpuno ludilo, ali osećaj je sjajan. Imamo po dve devojčice i dečaka i stvarno se osećam blagosloveno. Ponosam sam, ali mi je sada laknulo. Dugo sam ostajao budan do četiri sata ujutru kako bi ih hranio. Devojčice mi sada dosta pomažu - zaključio je Krauč.

BONUS VIDEO:

Prazan stadion u Viljnusu