Moize Ken i Kristijano Ronaldo
AP/Alessandro Di Marco
Moize Ken i Kristijano Ronaldo

AP/Alessandro Di Marco

Moize Ken i Kristijano Ronaldo, Foto: AP/Alessandro Di Marco

Mlada zvezda u usponu u redovima Juventusa, Moize Ken, u svojoj ispovesti za "The Players Tribune", otkrio je detalja iz svog odrastanja u mestu Asti, u blizini Torina.

Pročitajte još:

NEMA OPUŠTANJA! Tomić: "Bez praznog hoda, ne sme da bude nikakvih padova koncentracije!"

ZABORAVIO NA NOVAKA Hrvat pričao o najboljim teniserima ikada, a nigde nije bilo Đokovića!

SPECIJALNA POZIVNICA ZA BRITANCA! Veliki protivnik i prijatelj Đokovića bi mogao da se vrati na teren ranije nego što se mislilo!

Skorašnji naslednik Marija Mandžukića u vrhu napada Stare dame, koji dobija sve veću minutažu kod trenera Maksa Alegrija, otvoreno je pričao o tome kako je izgledalo njegovo detinjstvo i koliko mu je fudbal značio.

- Bio sam tako očajan da igram fudbal, da sam krao lopte od lokalnog sveštenika. Odrastao sam u blizini Torina i ako ste želeli igrati fudbal u našem susedstvu, uvek ste mogli naći loptu u kancelariji sveštenika, u blizini moje kuće. Sveštenik je bio dobar čovek koji je sve lopte čuvao u svojim fiokama. Ali, bila je jedna 'kvaka' – nikada ih nije zaključavao - rekao je 19-godišnji ofanzivac i novopečeni reprezentativac Italije. Nastavio je:

Moize Ken, fudbaler Juventusa

Tanjug/AP, Luca Bruno

Moize Ken, fudbaler Juventusa, Foto: Tanjug/AP, Luca Bruno

- Iz tog razloga, svaki put kada bih izgubio svoju loptu, ušunjao bi se u njihov molitveni prostor, čekao da sveštenici odu na sprat, a potom bih uzeo loptu iz fioke. Da, bio sam očajan da igram fudbal i krao sam od sveštenika, i danas svakog dana zahvaljujem Bogu što je bilo tako.

U nastavku teksta, novopečeni reprezentativac Italije, otkrio je koliko za njega znači, i koliko mu je tada značio fudbal.

- Kada odrasteš u Astiju, treba ti lopta svo vreme. Naprosto treba. Igrao bih fudbal na asfaltiranom terenu iza crkve, šest na šest. Svaki igrač bi trebao platiti 10 eura kako bi igrao, stoga bih ja za taj novac molio, posuđivao, krao i čuvao celu nedelju kako bih mogao da igram. Svake nedelje bila je velika borba na terenu. Ako bi te neko srušio, morao si se praviti da ti nije ništa, kako te neko ne bi stalno 'uzeo na zub - otkrio je mladi Kean.

Moize Ken

AP/Andrea Di Marco

Moize Ken, Foto: AP/Andrea Di Marco

Momak rođen u februaru na prelazu veka, ove je sezone za samo 440 minuta na terenu u Serie A, zabeležio šest golova, čemu je pridodao još jedan i utakmici Kupa. Mnogi se slažu kako je on zalog za budućnost Torineza, jednom kada se Mandžukić i Ronaldo odluče na dizanje sidra. Do tada, učiće od najboljih, a otkrio je i kako je to kada progura kroz noge velikom Đorđu Kjeliniju.

- Guranje kroz noge svom protivniku, dok sam bio dete, bilo je jednako važno kao i zabijanje gola. Kada odrastaš gurajući loptu kroz noge ljudima za novac, 'nadmudrivanje' Kjelinija na treningu ne izgleda tako strašno - rekao je Ken, pa se ispravio - Mislim, to nije baš u potpunosti istina – to zna biti jako, jako strašno. Još imam ožiljak na gležnju od prošlog puta kada sam pokušao izvesti neki trik na Kjelinija. On je 'zli čovek - otkrio je, naravno u šali, o saigrači iz italijanskog prvaka.