Filip Krajinović
EPA/Fernando Villar
Filip Krajinović

EPA/Fernando Villar

Filip Krajinović, Foto: EPA/Fernando Villar

Filip Krajinović se plasirao u polufinale ATP turnira iz serije 500 u Roterdamu. Srpski teniser je u velikom stilu porazio Rusa Andreja Rubljova 2:0 (7:6(2), 6:4). Krajinović se trenutno 15. teniseru sveta na najbolji mogući način osvetio za poraz u Dejvis kupu krajem prošle godine.

U prvom setu Krajinović je dobro igrao, ali se suočio sa brejk loptom u trećem gemu. Uspeo je da sačuva servis, dok je Rubljov sjajno servirao i nije dao šansu našem teniseru do taj-brejka. Srbin je fantastično je odigrao taj-brejk, nanizao je šest uzastopnih poena i poveo sa 1:0.

Na krilima dobre igre u finišu prvog seta, Krajinović je na startu drugog dela igre žestoko napao servis mladog Rusa i došao do brejka. Imao je Filip brejk loptu pri rezultatu 2:0, ali je nije iskoristio, a potom je sjajnim servisima spasao 15:40 i poveo sa 3:1. Rubljov je uspeo da se vrati u igru, napravi brejk i poravna na 4:4. Ali, Filip je večeras jednostavno bio bolji igrač. Odmah je uzvratio i potom na svoj servis okončao ovaj duel nakon jednog časa i 32 minuta borbe. U polufinalu, Krajinović će odmeriti snage sa Gaelom Monfisom iz Francuske, koji je u dva seta bio bolji od Britanca Danijela Evansa. U drugom polufinalu sastaju se Pablo Karenjo Busta iz Španije i Kanađanin Feliks Ože-Alijasim.