Volfsburg, Bajern Minhen
EPA-EFE/MARTIN ROSE
Volfsburg, Bajern Minhen

EPA-EFE/MARTIN ROSE

Volfsburg, Bajern Minhen, Foto: EPA-EFE/MARTIN ROSE

Bajern je tako četiri dana nakon eliminacije iz Lige šampiona od Pari Sen Žermena stigao do tri boda i približio se odbrani titule, jer sada imaju sedam bodova više od drugoplasiranog Lajpciga pet kola pre kraja. 

"Bavarci" su furiozno započeli meč. Posle 25 minuta su vodili sa 2:0, zahvaljujući golovima Džamala Musijale i Erika Čupo-Motinga.

Vurst Veinhorst je smanjio u 35 minutu, da bi 18-godišnji Musijala još jednom pogodio do kraja prvog dela. 

"Vukovi" se nisu predavali. Maksimilijan Filip je uneo neizvesnost početkom drugog dela, kada je postigao drugi gol za Volfsburg. Ipak, nisu imali snage da dođu do izjednačenja, pa je Bajarn upisao još jednu pobedu. 

Srpski Ajntraht iz Frankfurta pretpeo je težak poraz u Menhengladbahu od Borusije – 4:0. Luka Jovića i Filip Kostić, zajedno sa saigračima, bili su nemoćni na Borusija parku.

Matijas Ginter je načeo mrežu Frankfurta u prvom delu, u kome je Jović propustio jednu odličnu šansu, a onda je usledio rafal domaćina u poslednjih pola sata.

Jonas Hofman, Rami Bensebaini i Hanes Volfs overili su trijumf Borusije nad Ajntrahtom.

Uspešan je bio Frajburg protiv Šalkea (4:0), kao i Union Berlin protiv Štutgarta (2:1), dok su bez golova odigrali Augzburg i Arminija. 

Standings provided by SofaScore LiveScore