Milorad Kosanović
Alo!/Vladimir Marković
Milorad Kosanović

Alo!/Vladimir Marković

Milorad Kosanović, Foto: Alo!/Vladimir Marković

"U nedelju otvaramo drugi deo sezone utakmicom koja bi trebalo da bude veoma interesantna i uvod u još dve slične koje nas očekuju, protiv Čukaričkog i Vojvodine. Nadam se da smo ništa manje spremni od njih, a najvažnije je da nemamo povređenih i bolesnih igrača. Spartak je dosta dobar tim sa ambicijama da se izbori za plej-of. Oni već drugu godinu igraju u gotovo nepromenjenom sastavu, za razliku od nas koji menjamo tim na nekoliko meseci. Ovog puta to je čvršći i kompaktniji tim nego jesenas. Očekujem tešku i zahtevnu utakmicu utakmicu u kojoj ćemo tražiti povoljan rezultat i tri boda", rekao je Kosanović.

Radnički u prolećni deo sezone ulazi sa jasnim ciljem da ponovo izbori nastup na međunarodnoj sceni.

"Mi moramo da težimo ka tom cilju. Neće biti lako. Čukarički je poput Spartaka dugo na okupu, Vojvodina je ove zime dovela mnogo dobrih igrača, a ne treba zanemariti ni odlični TSC. Poštujemo ih, ali i mislimo da možemo da budemo bolji od njih. Imamo nezgodan raspored na startu i neophodno je da odmah krenemo sa osvajanjem bodova. Čeka nas i završnica Kupa Srbije u kojem imamo najviše moguće ambicije, ali tu će nam biti potrebno i malo sreće prilikom predstojećeg žreba za četvrtfinale", jasan je Kosanović.

Radnički je značajno promenio obrise tima tokom zimske pauze. Kada je reč o novajlijama, treba napomenuti da su u Radničkom najavili da će akcenat u prelaznom roku staviti na jačanje odbrane i sredine terena, a u prilog tome govore i akvizicije pristigle ove zime

Ugovore sa Nišlijama su potpisali golman Borivoje ristić, štoper Mario Maslać, levi bek Bojan Letić, te vezni fudbaleri Nemanja Subotić, Aleksandar Pejović, Ognjen Bjeličić, Stefan Milosavljević i Milosav Sićović. Napad je pojačao iskusni povratnik Nemanja Kojić.

"Ne znam da li smo dobili pojačanja, to ćemo videti kada krenu takmičarski mečevi, ali dobili smo igrače umesto igrača. Imamo dobru grupu mladih, kao što su Mitrović, Miloradović, imamo Subotića, Pejovića, koji će dosta značiti, a i ostali igrači poseduju visok kvalitet. Bolje bi za nas bilo da je ostao Sulaka, kao centralni štoper, jer je baš proradio u finišu jesenjeg dela, a faliće nam i Jirka, jer smo njegovim odlaskom izgubili silu. Sa njima bi bilo drugačije, ali na raspolaganju mi je 20 igrača, kompaktna ekipa i smatram da imamo ekipu koja može da iznese zadatke koji su postavljeni pred nju", završio je Kosanović.

Utakmica 21. kola Superlige između Spartaka i radničkog igra se u nedelju od 16 sati.