Tenk, T-55, Crvena Zvezda
Marko Metlaš
Tenk, T-55, Crvena Zvezda, Foto: Marko Metlaš

Juče je ispred stadiona "Rajko Mitić postavljen modifikovani tenk T-55 maskirne boje. Postavljen je na platou ispred severne tribine, a na početku je na njemu bila okačena zastavica severna armija.

Pročitajte još:

 

Kao što je opštepoznato navijači Zvezde organizovani u grupu Delije često sebe nazivaju severnom armijom i taj slogan se često može videti na njihovim zastavama i majicama.

Tenk, T-55, Crvena Zvezda, Foto: Marko Metlaš

Mišljenja o tenku ispred "Rajka Mitića" bila su podeljena, pa su korisnici društvenih mreža imali zlurade, ali i pozitivne komentare. 

Pitanje koje se postavlja jeste kome smeta maketa tenka ispred stadiona crveno-belih u Ljutice Bogdana?

Ranije danas oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović koji je istakao da je ovo vojno vozilo zapravo - maketa i da nema opasnosti.

 

Tenk i Topovi, Foto: Alo!

Na fotografijama do kojih je došao portal Alo.rs može se videti kako su ispred Aresenalovog stadiona u Londonu postavljeni topovi, a ispred stadiona CSKA u Moskvi nalazi se takođe tenk. 

 

Tenk i Topovi, Foto: Alo!

Tenk ispred Zvezdinog stadiona izazvao je veliku buru jer su pojedini mediji preneli da je reč o tenku koji je tokom devedesetih učestvovao u borbama u Vukovaru, što nije potvrđeno.

 

Izvor blizak Crvenoj zvezdi koji je zahtevao da ostane anoniman rekao je za BBC na srpskom da je tenk prošao sve kontrole i bezbednosne provere.

„Reč je o rashodovanom tenku - izvađen je motor i zalivena cev - a kupljen je na vojnom otpadu", navodi izvor BBC-ja.

Kako navodi, ne postoji nikakvo zakonsko ograničenje da tenk stoji ispred stadiona.

Pročitajte još:

 

Izvor BBC-ja kaže da su tenk postavili Zvezdini navijači i da klub nema nikakve veze sa tim.

„Ostaće tu, kao deo eksterijera stadiona", kaže on.

Iz Crvene zvezde nisu želeli da komentarišu ovu temu, dok je Ministarstvo odbrane saopštilo da izloženi tenk nije u njihovom vlasništvu, kao i da nije sredstvo naoružanja i vojne opreme.

 

Komentari (2)

GEORGIJE

27.08.2019 17:45

I šta je tu nejasno i kome?

Dubrovčanin

27.08.2019 20:14

Ispred stadiona "Dinama" u Zagrebu , parkiran je traktor.....