Barselona
EPA/Alberto Estevez
Barselona

EPA/Alberto Estevez

Barselona, Foto: EPA/Alberto Estevez

Kolumbijski defanzivac iz Barselone Jeri Mina otkrio je dugo čuvanu tajnu iz svlačionice katalonskog kluba rekavši da su mu dva najbolja fudbalera prvaka Španije Leo Mesi i Luis Suarez tražili 50 evra dnevno, jer je toliko mora da plati kao neko ko se nije najbolje snašao u izvođenju slobodnih udaraca.

Naime, januarsko pojačanje Barselone su se u klubu kladili ko će bolje da izvede slobodan udarac, a da onaj ko izgubi opkladu mora da plati 50 evra, što je Mina svakodnevno radio jer nije moga da parira majstorima poput Mesija i Suareza koji godinama važe za odlične izvođače slobodnih udaraca.

"Kad sam prvi put došao u klub, počeo sam da se kladim s Leom Mesijem i Luisom Suarezom kako bih stvorio dobru atmosferu. Cilj je bio na treningu najbolje izvoditi slobodne udarce, ali svakog dana gubio sam po 50 evra. Onda sam shvatio: Čekaj, pa ja njima plaćam šoping svakog dana! Morao sam se smejati, ali oni su čudovišta koja mogu loptu poslati gde god žele. Koliko su dobri na terenu toliko su i dobri ljudi", otkrio je Kolumbijac.

Fudbaler koji iza sebe ima nekoliko lepih golova za državni tim na Svetskom prvenstvu, izjavio je da je upao u krizu zbog slabe minutaže, koja mu se kasnije i odrazila na formu u trenucima i kada je konačno dobijao šansu od trenera.

"Mnogo loših stvari prolazilo mi je kroz glavu. Mislio sam da sam gotov. Toliko sam se loše osećao da su me Kutinjo i Paulinjo hrabrili celo vreme govoreći da će sve biti u redu. Razumem da ima spektakularnih igrača na mojoj poziciji, ali samo sam želeo koji minut da impresioniram sve i nisam je dobio. A onda kada jesam, bilo je loše, osećao sam da mi ništa ne ide, čak ni obično dodavanje na treningu", završio je Mina.