Nemanja Nikolić
Darko Vojinović
Nemanja Nikolić, Foto: Darko Vojinović

Partizan je u petak dogovorio prodaju Nikolića Al Raedu iz Saudijske Arabije i tako ostao bez trećeg špia u istom prelaznom roku. Umar Sadik je otišao u Almeriju za 5.000.000 evra, Bojan Matić na pozajmicu u grčki Atromitos, dok će se posle pozajmice subotičkom Spartaku, jedan od efikasniji superligaških fudbalera ove sezone otisnuti na Bliski istok.

Dobiće klub iz Humske 1 dobiće za taj posao taman toliko novca da pokrije troškove angažmana Nemanje Nikolića. Mada se isprava pominjalo da će Arapi platiti 1.000.000 evra na ime obeštećenja, Partizan je prihvatio ponudu u vrednosti od 400.000 evra. Na taj način je praktično vratio sredstva uložena u dovođenje istog fudbalera.

Dileme nema kad je u pitanju način na koji se Nemanja Nikolić rastao od Partizana. Podneo je veliku žrtvu, poneo se džentmenski, oprostivši klubu 100.000 evra. Kako je uprava crno-belih uspela toliko da „nakarika“ dug druga je tema i zahteva posebnu razradu, međutim, ovaj gest pokazuje da je fudbaleru stalo do crno-belih više nego što se u javnosti predstavlja.

Nikolić će u ponedeljak potpisati dvogodišnji ugovor sa Al Raedom na osnovu kog bi trebalo da zaradi oko 600.000 evra po sezoni. Olakšavajuća okolnost je što će u novoj sredini imati za saigrača nekadašnjeg kolegu iz Humske, Nemanju Miletića. Obojica su angažovana na insistiranje trenera Besnika Hasija.

PROČITAJTE JOŠ: