Kolinda Grabar Kitarović, Luka Modrić
AP/Martin Meissner
Kolinda Grabar Kitarović, Luka Modrić

AP/Martin Meissner

Kolinda Grabar Kitarović, Luka Modrić, Foto: AP/Martin Meissner

PROČITAJTE JOŠ:

Tom izjavom predsednica Hrvatske naletela je na brojne osude javnosti, ujedno i čelnika Rijeke i navijačke grupe "armada".

Čelnici tog kluba zatražili su od predsednice da pojasni šta je tom izjavom mislila, a ona je zatim uputila otvoreno pismo kojim je "ostala pri svom nedvosmislenom stavu".

"Rijeka koju sam pratila kao navijačica još od školskih dana, nije ova Rijeka danas. Najtalentovaniji hrvatski igrači, poput Grobničana Zorana Šestana, sedeli su tada na klupi, dok su neki drugi, manje talentovani, ali politički podobniji, dobijali priliku. U tom kontekstu sam tadašnju NK Rijeku okarakterisala kao rezervni klub. Znam dobro kakav je bio status Rijeke tih osamdesetih godina i niko ne može da me uveri u suprotno", navela je Grabar-Kitarovićeva.

Kolinda Grabar-Kitarović

TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENCAR/

Kolinda Grabar-Kitarović , Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENCAR/

Usledila je i poruka "armadi".

"Armada je, pritom, uvek bila simbol hrvatske Rijeke, prkosa i otpora prema hegemonističkim politikama. Uvek sam podržavala i dalje ću podržavati svoju Rijeku, svoj fudbalski klub, svoje 'Bele'. 'Krepat' ma ne molat' je i moje životno geslo i danas i budite uvereni kako ću pre krepat' (umreti, prim. aut.) nego se odreći svoje Rijeke".

Procenjen na 10 miliona, od januara će igrati u sedmostrukom prvaku Evrope - Milanu!

AUTOR: Sportske.net/Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 28.10.2019. 19:42 Biće od njega nešto. Partizan - AZ Alkmar, Foto: EPA/Srdjan Suki Na otvaranju grupne faze Lige Evrope, Partizan je dočekao AZ Alkmar koji je na kraju ipak uspeo da izvuče bod. Bilo je 2:2, a u akcijama kod oba gola učestvovao je supertalentovani Majron Boadu koji je upisao po gol i asistenciju.

Hrvatsku uskoro očekuju novi izbori, početkom naredne godine, u kojim Grabar-Kitarović želi da dobije drugi mandat.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana