Slaviša Kokeza
Alo!/Rajko Ristić
Slaviša Kokeza

Alo!/Rajko Ristić

Slaviša Kokeza, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Slaviša Kokeza, predsednik FSS-a, u razgovoru za „Alo!" sumirao je klupske evropske kvalifikacije, iz kojih je Čukarički ispao, a Crvena zvezda i Partizan nastavili put ka grupnoj fazi takmičenja za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Priču sa prvim čovekom srpskog fudbala počinjemo rezultatom Crvene zvezde, koja je eliminisala Helsinki uprkos porazu od 2:1 na gostovanju u Finskoj.

- Rezultat kao rezultat nije baš najbolji, nije popularan jer nije dobro što smo izgubili. U suštini, najvažnije da je Zvezda prošla dalje i da sada igra protiv Kopenhagena. A tu ima ravnopravne šanse da prođe u narednu rundu. Apsolutno verujem u trenera Milojevića i ekipu i nadam se da će Zvezda obradovati sve ljude u Srbiji i da će se naći u narednom kolu - objašnjava Kokeza.
U istom tonu prvi čovek srpske kuće fudbala apeluje i da prestanu podele među navijačima u Srbiji.
- Mislim da ljudi koji navijaju za Zvezdu, ili za Partizan, ili za neki drugi klub, uglavnom vole kada srpski klubovi prođu dalje. Nije to domaće takmičenje, za mene je van svake pameti da neko navija za neki inostrani klub protiv kluba iz Srbije - kaže on.

Fudbaleri Zvezde posle meča u Helsinkiju

Profimedia.rs

Fudbaleri Zvezde posle meča u Helsinkiju, Foto: Profimedia.rs

Kokeza je sinoć bio na stadionu Partizana, i to zajedno sa najbližim saradnicima, potpredsednikom Markom Pantelićem, novim sportskim direktorom Vladimirom Matijaševićem i selektorom Ljubišom Tumbakovićem. Pratio je duel Partizana i velškog Konahsa.

- Verujem pre svega u Savu Miloševića. On je jedan od najozbiljnijih sportskih radnika u Srbiji. Tačno je da je na počeku trenerske karijere, ali način na koji razume fudbal je najjače oružje Partizana u ovom momentu. Sastav se izmenio, mislim da su nešto bolji nego prošle godine. Uz to, Savo je odradio pripreme i to će se pokazati u utakmicama koje dolaze. Radujemo se prolasku. Nadamo se da će otići što dalje. Svi želimo da dođe do grupne faze Lige Evrope, to bi bilo odlično i za sam Partizan i za srpski fudbal - jasan je Slaviša Kokeza, predsednik FSS-a.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!