Slaviša Kokeza
Alo/M.Metlaš
Slaviša Kokeza

R. Ristić

Slaviša Kokeza, Foto: R. Ristić

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza prisustvovao je tradicionalnoj manifestaciji ''Dan fudbala'' u Banjaluci. FSS je u Banjaluci dobio najvažniju nagradu za fudbalsko stvaralaštvo i izuzetna dostignuća, za vek postojanja, a nagrađen je i proslavljeni stručnjak Velibor ''Bora'' Milutinović.

Tom prilikom, Kokeza se osvrnuo i na brojne infrastrukturne poslove koji su započeli u Srbiji i koji bi trebalo da budu krunisani i izgradnjom Nacionalnog stadiona.

- Od dana kada sam došao na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije postavili smo neke prioritete, rezultate koje želimo da ostvarimo. Plasmanom na Mondijal vratili smo se tamo gde srpski fudbal i zaslužuje, a mlada reprezentacija se dva puta plasirala među najbolje selekcije u Evropi. Novi cilj je da posle dve decenije naša "A" reprezentacija izbori odlazak na Prvenstvo Evrope. Istakao bih i da smo, prvi put posle nekoliko decenija, uložili ogromna sredstva kako bi sredili terene na stadionima širom Srbije. Pokrenuli smo pravu infrastrukturnu revoluciju, a u saradnji sa državom i lokalnim samoupravama, uskoro će početi izgradnja nekoliko stadiona, a svoj dom dobiće i reprezentacija izgradnjom Nacionalnog stadiona. Nadam se da ćemo svi zajedno imati priliku da se radujemo plasmanu Srbije na Prvenstvo Evrope - rekao je Kokeza u obraćanju prisutnima.