ŽFK
youtube/Dragoslav Spasic
ŽFK

youtube/Dragoslav Spasic

ŽFK, Foto: youtube/Dragoslav Spasic

Koliko god bizarno zvučalo ovo ali navikli smo da se u srpskom sportu a pogotovo fudbalu dešavaju fizički napadi na sudije, ali ovo sad što se desilo na utakmici ženskih fudbalskih klubova ŽFK KARAĐORĐE-ŽFK TSC Kanjiža 0-1, nismo ni slutili da može da se dogodi!

PROČITAJTE JOŠ:

Novi šamar srpskom fudbalu dogodio se u Topoli gde su meč igrale fudbalerke Karađorđa i TSC-a iz Kanjiže, a na meti domaćih fudbalerki bila je sudijska trojka sastavljena od tri dame, piše "Sportski žurnal".

Od sudijske trojke najgore je prošla Mima Stanković koja je završila u Urgentnom centru u Nišu, zbog povreda koje su joj fudbalerke ŽFK Karađorđa nanele! Iz Urgentnog je stigao i lekarski izveštaj koji je prosleđen Fudbalskom savezu Srbije, o povredama koje je doživela Stankovićeva!

Gosti su pobedili golom svoje golmanke u poslednjim sekundama utakmice posle kornera, potom je Stankovićeva odsvirala kraj a zatim su se gnevne domaće igračice obrušile na sudijsku trojku! One su smatrale da je golman TSC-a  napravila faul a i da je korner kod postignutog gola pogrešno dosuđen!

Za glavnog aktera napada se smatra domaća igračica sa brojem devet Aleksandra Stanojević, a njoj idu zasluge za "udaranje pesnicom i zavrtanje zgloba glavnom sudiji".

Kancelarija Disciplinske komisije FSS zatražila je i dodatne izjave golmana Dijane Mitić zbog pokušaja fizičkog napada, a navodi se da je na sudiju atakovala i Katarina Gajić.

Slučaj iz Topole prijavljen je Fudbalskom savezu Srbije, odnosno Disciplinskoj komisiji. Izveštaj i dokumenta se već nalaze u kancelariji ovog tela i očekuje se reakcija.